Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 12 27

Apsilankyk, pradžiugink ir atrask draugą „Tautmilės prieglaudėlėje“! (nuotraukos)

Šis laikotarpis permainingas ne tik didžiosioms gyvūnų globos organizacijoms, bet ir keturkojų globėjai Tautmilei su savo būriu globotinių! Tiesa, glaudžiamų gyvūnų skaičiumi Tautmilė pati gali vadintis viena didžiausių organizacijų, tik kad tų darbų tiek daug, kad laiko pranešti apie savo sėkmes ir nesėkmes tiesiog nebelieka!
/ Įkrauk reporterio nuotrauka

Šis laikotarpis permainingas ne tik didžiosioms gyvūnų globos organizacijoms, bet ir keturkojų globėjai Tautmilei su savo būriu globotinių! Tiesa, glaudžiamų gyvūnų skaičiumi Tautmilė pati gali vadintis viena didžiausių organizacijų, tik kad tų darbų tiek daug, kad laiko pranešti apie savo sėkmes ir nesėkmes tiesiog nebelieka!

Galbūt neseniai jau teko išgirsti naujieną, kad pagaliau išsipildė didžioji Tautmilės svajonė:  pamažu atsisveikindama su mažu garažėliu Buivydiškėse, savo keturkojų būrį ji perkelia į naujas patalpas Rasų g. 39 (Vilnius). Nors seno garažo sienos ir Tautmilės pastangos išgelbėjo ir nuo žiemos speigo apgynė daugybę išduotų keturkojų, naujosios patalpos dvelkia tikru rojumi ir dar didesnėm galimybėm!

Nors garažą paversti jaukiu gyvūnų prieglobsčiu buvo stengtasi nuo pat pradžių iki galo, visgi čia įsikurti nebuvo lengva: mažai vietos, sunki patalpos dezinfekcija, ribotos galimybės atskirt sveikuosius gyvūnus nuo ligoniukų. Naujoje, dar tebekuriamoje prieglaudėlėje Rasų gatvėje, Tautmilės globotiniai turės tris kambarius: karantinavimo, dovanojamų šuniukų ir kačių kambarėlį.

Vos gavus patalpas buvo sunku patikėti, kad, neabejingų žmonių pagalbos dėka, netrukus čia bus galima įkurdinti pirmuosius gyventojus. Tautmilei nestinga talento ne tik išduotus keturkojus prikelti naujam gyvenimui, bet ir gavus mažytę paramą (kai pasiseka) pasiekti didelių rezultatų! Ir štai patalpos, kurios pradžioje buvo užverstos senų automobilių detalėm, netrukus pradėjo virsti jaukiais kambarėliais. Tautmilė su pagalbininku Vadimu ir dar keliais savanoriais plušo nuo anstyvo ryto iki vėlyvo vakaro: išvežinėjo šiukšles vėliau keitė grindis, betonavo, klojo plyteles, dažė sienas, lubas... Galiausiai čia atsirado kelios būdelės, narvai, sofutės ir pirmieji gyventojai!

Tiesa, ir tie gyventojai, žinoma, keturkojai, ir ne tik globojami senbuviai bet ir būrys naujokų. Maži, pasimetę, šiek tiek išsigandę, bet laimingi, kad sotūs, kad šilta, galų gale, kad gavo progą gyventi. Kiekvieną dieną jie su nekantrumu laukia svečių. Galbūt jie kažkiek primena mažus vaikus vaikų namuose, tik ne tokie drovūs, daugiau nekantrūs, žiūri į kiekvieną atėjusį su didžiausiu klausimu akyse: „Gal atėjai manęs?“.

Tautmilė su savo ištikimom savanorėm dėkoja žmonėms, kuriems rūpi, kurie nenusisuka, nežada padėti, o ima ir padeda: atveža laikraščių, nereikalingų baldų, paaukoja maisto gyvūnams, perveda kelis litus. Štai taip visi kartu po truputį mes galime pastatyti prieglaudėlę, dar vieną saugų uostą nereikalingiems keturkojams, kurie čia turi tai, ko pasigenda sanitarinėse tarnybose,- laiko. Pas Tautmilę gyvūnai turi tiek laiko susirast šeimininkui, kiek tik jo prireikia. Šiuo metu prieglaudėlė jau veikia, iš pradžių ją pašventino būrys naujokų, o visai neseniai ir senojo garažo gyventojai.

Norintys prisidėti, turintys idėjų, galintys savanoriauti, ieškantys draugo, geros valios žmonės, ar šiaip važiuojantys pro šalį - visi esate laukiami svečiai! Adresas:  „Tautmilės prieglaudėlė”, Rasų 39, Vilnius. Šiuo metu linkėjimus siunčia gražiausių mažų šuniukų ir draugiškiausių katyčių pulkas, jie laukia Tavęs ir nori greičiau keliauti į tikrus namus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius