Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Buvęs „Grindos“ mirtininkas Gėris ieško naujų namų (atnaujinta liepos 21 d., nuotraukos, video)

Gėris – buves „Grindos“ kalinys, išgelbėtas iš mirties gniaužtų praėjusių metų gruodžio 9 dieną. Šunelis iš pradžių pateko į gyvybės vagonėlius, sirgo, jo skrandyje rastas svetimkūnis. Jis buvo visiškai nusilpęs. Tada tesvėrė 22 kg.
Gėris su „grobiu“
Gėris / Laikinosios globėjos nuotr.

Pabuvęs kelias dienas vagonėliuose, ėmė svirduliuoti. Mėnesį lakstė savanoriai tris sykius per dieną jo pašerti, virė košes. Galiausiai savanorė Miglė paėmė jį laikinai pagloboti į namus.

LGGD nuotr./Gėris
LGGD nuotr./Gėris

Dabar vienų metų  šunelis Gėris yra sveikas, svetimkūnis pasišalino (atlikti pakartotiniai tyrimai) be operacijos. Valgo puikiai, energijos stoka taip pat nesiskundžia. Dabar jau sveria apie 29–30kg. Jam buvo gastritas todėl skranduką truputį reikia pasaugoti. Negalima duoti jokių mažų žaislų ir jokių kaulų (tik sausgyslinius). Jau norėjo jo dvi šeimos, tačiau paėmę po kelių dienų grąžina – tik dėl to didelio ūgio ir nenumaldomos energijos.

LGGD nuotr./Gėris
LGGD nuotr./Gėris

„Tačiau tai tik pripratimo reikalas, manau, jau kokie du mėnesiai mes gyvename viename kambaryje. Aišku, pirmoji savaitė buvo sunkoka, tačiau vėliau apsipranta šuo“, – sako Miglė.

Ideali vieta Gėriui gyventi būtų nuosavas namas, kad dieną galėtų lakstyti po aptvertą teritoriją, o naktį miegoti name. Kitą savaitę planuojama Gėriui atlikti kastraciją, po jos šunelis truputį nurims. Negali gyventi tarp kitų šunų, ypač patinų (pateles kai kurias toleruoja) ir kačių, labai mėgsta jas vaikyti. Tačiau viskas prieš akis, jis labai jaunas ir pasiduoda auklėjimui, moka komandas „būk čia“, „labas“ ir „sėdėt“, po truputį mokosi „ateik čia“.

Dovanojamas tik į labai geras rankas.

Laikinosios globėjos nuotr./Gėris ilsisi.
Laikinosios globėjos nuotr./Gėris ilsisi.

Papildyta kovo 24 d. Gėris jau kelis kartus manė suradęs naujus šeimininkus, tačiau jam vis tenka grįžti į laikinosios globėjos namus. Todėl globėja prašo norinčiųjų priglausti šį šunelį atkreipti dėmesį į Gėrio charakterį.

„Žmonės užsimano Gėrio tik dėl grožio ar panašumo į labradorų veislės išvaizdą. Galiu dvi valandas aiškinti apie jo charakterį, kad jis labai judrus, norintis bendrauti, kad puola kitus šunis bei aršiai gina šeimininką, jei koks girtas linguoja agresyviai artyn. Kai jį grąžino, pati lėkiau iš kito Lietuvos krašto jo pasiimti. Priežastis? Nerišliai buvo paaiškinta, kad per daug suės ir lipa ant lovos. Nors prieš tai keturias valandas būsimiems šeimininkams pasakojau, koks jis yra, žmonių akys, pasirodo, būna užsidegusios tik dėl jo gražios išvaizdos, bet visiškai negirdima, ką pasakoju apie Gėrio charakterį“, – pasakoja laikinoji globėja Miglė.

Laikinosios globėjos nuotr./Gėris
Laikinosios globėjos nuotr./Gėris

Papildyta gegužės 13 d. Gėrio gelbėjimo istorija vis dar neturi laimingos pabaigos – šunelis niekaip nesulaukia pasirodant naujų ir nuolatinių šeimininkų.

„Gėris – labai žaismingas ir be galo judrus šuo. Jis ieško šeimininkų, kurių neerzintų jo nuolatinis buvimas šalia bei smalsumas. Šuo iš tiesų labai protingas bei imliai mokosi komandų, tačiau dar turi jaunatviško nesusikaupimo problemą. Jam dar tik apie metai. Gėris paskiepytas nuo pasiutligės bei visų virusinių ligų“, – rašo laikinoji šunelio globėja Miglė.

Laikinosios globėjos nuotr./Gėris sėdi.
Laikinosios globėjos nuotr./Gėris sėdi.

Pasak globėjos, Gėris yra nenustygstantis vietoje ir reikalaujantis daug dėmesio. Kadangi šuo buvo išduotas savo ankstesnių šeimininkų, jis atsargiai žiūri į naujus žmones, tačiau po dviejų savaičių apsipranta, o po kelių mėnesių nuo savo žmogaus nesitraukia namuose nė per metrą. Lauke kas kita – jį dar vis vilioja įvariausi kvapai bei kiti šunys. Jis nesutaria su mažos veislės ar kitais patinais.

„Geriausios Gėrio draugės – auksaspalvės retriverės. Su žmonėmis jis labai draugiškas: šokinėja ir laižo veidą. Jam ieškau atsakingų šeimininkų, susidomėjusių juo ne tik dėl to, kad jis beveik veislinis, bet dėl jo charakterio bei būdo. Jei Jūs ieškote neatskiriamo draugo, mėgstate sportuoti ir vaikščioti po miškus, be galo mylite gyvūnus, kreipkitės. Susitiksim, pašėlsim ir tada nuspręsite, ar pasiryžtate auginti ir mylėti šį padarėlį“, – kviečia laikinoji globėja Miglė.

Papildyta liepos 21 d. Gėris pagaliau rado naujus šeimininkus ir iškeliavo į jų namus.

Daugiau Lietuvos gyvūnų globos draugijos Vilniaus skyriaus gyvybės vagonėlių augintinių šunelių rasite čia.

VIDEO: Geris, kuris iesko namu

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius