Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Arktiniai vilkai jau perkelti į Lietuvos zoologijos sodo voljerus

Šių metų rugsėjo mėnesį iš Čekijos Brno zoologijos sodo parvežta arktinių vilkų porelė. Tai nauja rūšis Lietuvos zoologijos sode. Šie gyvūnai yra vienų metų amžiaus. Mėnesį jie buvo laikomi karantino patalpose, o dabar jau perkelti į naujai suremontuotą voljerą, kuriame juos gali stebėti ir lankytojai.
Arktiniai vilkai jau voljere.
Arktiniai vilkai jau voljere. / Lietuvos zoologijos sodo nuotr.

Šie vilkai paplitę Arkties dalyje nuo Grenlandijos iki Kanados, išskyrus ledo lytis ir dideles ledu padengtas teritorijas. Jie gyvena vienoje nederlingiausių mūsų planetos teritorijų.

Tam, kad išgyventų, vilkai prisitaikė ėsti viską, ką tik randa savo kelyje. Minta įvairiais laukiniais žvėrimis, nuo lemingų ir kiškių iki šiaurinių elnių arba net avijaučių. Kartais vilkai daugybę dienų išbūna be maisto, tačiau po to suėda iki 10 kg iš karto.

Lietuvos zoologijos sodo nuotr./Arktinis vilkas
Lietuvos zoologijos sodo nuotr./Arktinis vilkas

Vilkai monogamai. Poras sudaro visam gyvenimui.  Poruojasi sausio–kovo mėnesiais. Nėštumas trunka nuo 61 iki 63 dienų. Gimsta 4–5 jaunikliai. Mažyliai gimsta akli, kurti ir bejėgiai. Jie visiškai priklauso nuo motinos. Subręsta 2–3 metų, patinai – vėliau negu patelės. Gyvena 7–10 metų. Sveria 40–80 kg.

Vilkai labai gudrūs gyvūnai, savo medžioklės vietas pasirenka atsižvelgdami į saugumo ir mitybos sąlygas. Jie gerai mato tamsoje, turi puikią uoslę ir klausą, geba mėtyti pėdas. Jie yra įrašyti į Tarptautinę raudonąją knygą.

Pirmuosius vilkų žingsnius naujame voljere ir jų pažintį su nauja aplinka galite pamatyti čia:

VIDEO: Zoologijos sode naujakuriai -- arktiniai vilkai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius