Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Interneto vartotojų susektos gyvūnų žudikės Rusijoje pačios bijo susidorojimo

Internetą Rusijoje sukrėtė šią savaitę į dienos šviesą patekusi dviejų jaunų merginų iš Chabarovsko miesto nusikaltimų prieš gyvūnus istorija.
Viena iš gyvūnų žudikių paviešintų nuotraukų socialiniame tinkle „VKontakte“
Viena iš gyvūnų žudikių paviešintų nuotraukų socialiniame tinkle „VKontakte“

Merginos, socialiniame tinkle „VKontakte“ užsiregistravusios kaip Alina Orlova ir Kristina Konoplia, savo paskyrose viešindavo šokiruojančias nužudytų ir suluošintų gyvūnų – kačių ir šunų – nuotraukas, rašo lenta.ru. Ten pat buvo galima rasti ir nusikaltimo įrankių – peilių, plaktukų ir beisbolo lazdų – nuotraukų.

Vėliau paviešintuose tarpusavio susirašinėjimuose merginos aptarinėdavo dovanojamų gyvūnų skelbimus, kuriuos publikuodavo gyvūnų prieglaudos ir privatūs asmenys, bei keturkojų kankinimo būdus. „Į geras rankas“ beglobius gyvūnus atiduodančių prieglaudų savanoriai net neįtardavo, kokiems tikslams merginos pasiimdavo kačiukus ar šuniukus.

Tarpusavio susirašinėjimuose merginos aptarinėdavo dovanojamų gyvūnų skelbimus, kuriuos publikuodavo gyvūnų prieglaudos ir privatūs asmenys, bei keturkojų kankinimo būdus.

Kilus triukšmui nuotraukos buvo ištrintos, tačiau jų kopijos jau suspėjo pasklisti po internetą. Interneto vartotojai pradėjo rinkti parašus po peticija, reikalaujančia nubausti gyvūnų žudikes, tyrimo ėmėsi ir Chabarovsko krašto prokuratūra.

Interneto vartotojai pagal merginų nuotraukas nustatė nusikaltimų vietą ir apleistame krematoriumo pastate aptiko tiek nužudytų gyvūnų palaikus, tiek ir nusikaltimo įrankius. Taip pat kažkam pavyko įsilaužti į merginų anketas socialiniame tinkle. Įsilaužėliai paviešino asmeninius įtariamųjų duomenis, adresus ir telefonus, jų tarpusavio susirašinėjimą.

Pirma įtariamoji, 17-metė A.Orlova, buvo sulaikyta trečiadienį Novosibirsko oro uoste, pakeliui į Sankt Peterburgą. Į policijos pareigūnų rankas mergina pateko laukdama tranzitinio reiso. Ji policininkams paaiškino nusprendusi bėgti iš Chabarovsko po to, kai sulaukė daugybės pasipiktinusių žmonių grasinimų susidoroti.

Kaip rašo Rusijos žiniasklaida, su sulaikytąja pabendravęs psichologas padarė išvadą, kad ji nepakaltinama ir turi būti stebima policijos pareigūnų visą parą. Mergina elgiasi ramiai, nesipriešina ir net pasakoja, kaip žudė gyvūnus. Jos rankos nusėtos randais, tad iš jos atimti visi aštrūs daiktai.

Antrą įtariamąją dėl nuolatinių grasinimų susidoroti ėmėsi saugoti policija. K.Konoplia pati parašė pareiškimą policija ir jai buvo skirta apsauga – šalia merginos namų nuolat stovi du pareigūnų automobiliai.

Policija taip pat aiškinasi, ar nusikaltimuose prieš gyvūnus nedalyvavo daugiau asmenų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius