-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kauniečių šeimos drama vos nekainavo šuns gyvybės: išbadėjęs labradoras tesveria 15 kg

Džeris buvo laimingas įmitęs šokoladinis labradoro retriveris. Guvus šuo augo šeimoje. Tačiau šiai prieš keletą metų išsiskyrus, pasikeitė ir jo gyvenimo sąlygos. Išsikraustęs iš bendrų namų šeimininkas paniro į depresiją, ėmė vis rečiau prisiminti turįs augintinį. Išbadėjęs šuo virto kaulų rinkiniu, o galiausiai atsidūrė Kauno gyvūnų globos namuose „Nuaras“: šeimininko brolis jį atvedė užmigdyti.

„Negalime atsistebėti, kad tai įvyko ne kur nors tolimuose badą kenčiančiuose kraštuose, o pačiame Kauno centre, šalia savivaldybės pastato. Nekaltinu to vyro, kuris neprižiūrėjo šuns, – jam pačiam labai blogai. Nepakėlęs išsiskyrimo su žmona skausmo, jis susirgo depresija. Jam reikia pagalbos. Atsidūrė ligoninėje.

Tačiau kodėl viso šito nematė kaimynai? Buvusi žmona? Nejau ji pamiršo, kad paliko ne tik vyrą, bet ir šunį? Džerio būklė – kritinė. Dar kokia savaitė ir jis, sveikas šuo, būdų nudvėsęs tiesiog iš bado“, – žmonių abejingumu neatsistebėjo „Nuaro“ vadovė Jurgita Gustaitienė.

Džerio būklė – kritinė. Dar kokia savaitė ir jis, sveikas šuo, būdų nudvėsęs tiesiog iš bado.

Lapkričio 16 dieną Džerį į Šv.Gertrūdos gatvėje Kaune įsikūrusią „Nuaro“ veterinarijos kliniką atvedė jo šeimininko brolis. Vyras teigė, jog šuo yra ligotas, vos pavaikšto – reikia užmigdyti.

„Džeris išties svirduliavo. Tačiau svirduliavo jis dėl to, kad neturėjo jėgų. Matėsi, kad šuo nori gyventi. Vizgino uodegą. Patikrinome – jis sveikas. Tiesiog išbadėjęs. Manau, kurį laiką jis gaudavo gal pusę sumuštinio per savaitę. Gal ką susirasdavo išleistas į lauką“, – patikino veterinarijos gydytoja Rūta Mikėnienė.

Atvedęs šunį vyras pasakojo, kad jo brolis neatsiliepdavo į skambučius, niekam neatidarydavo durų, tad suprasti, kas vyksta viduje, jog šuo kankinamas, negalėjo. Prieš keletą dienų brolis pasiprašė pagalbos, tad situacija ir pakito.

„Negalėjome iškart duoti jam daug ėsti. Negalime maitinti sočiai dar ir dabar. Reikia pradėti po truputėlį. Šuns žarnynas visiškai tuščias. Iš pradžių jis daug lakė. Girdėjosi, kaip vanduo, lyg kokiu tuščiu vamzdžiu, nubėga jo žarnomis. Viskas gurgė. Ir taip godžiai ėdė tuos kelis gabaliukus maisto. Savaitę Džeriui bus lašinamos lašelinės. Jau po pirmosios jis pasijuto geriau, įgijo energijos. Jei ne alkis ir pragulos, – būtų visiškai sveikas šuo“, – tikino veterinarė.

Girdėjosi, kaip vanduo, lyg kokiu tuščiu vamzdžiu, nubėga jo žarnomis.

Tačiau sveikas labradoro retriveris sveria 35 kg. Džerio svoris – perpus mažesnis: vos 15 kg. Atsistatyti jam, R.Mikėnienės teigimu, reiks mėnesio. Daug iškentusiam keturkojui bus ieškomi nauji namai. Anot veterinarės, šuns temperamentas – tipiškas šiai veislei. Džeris – guvus, norintis bendrauti keturkojis, kurio žvilgsnis šiuo metu įbestas ten, kur guli maistas.

Pragulos užgis, svoris užaugs, stuburkaulis bei šonkauliai pasislėps, tereiks daug meilės, kad šuniukas pamirštų tai, kaip buvo neprižiūrimas.

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Šuo pas veterinarus
Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Šuo pas veterinarus

Šiuo metu Džeris intensyviai slaugomas, jam būtina speciali dieta – „Recovery“ konservai, kurių vienas kainuoja apie 3 eurus, lašinės ir intensyvi priežiūra. „Nuaro“ vadovė J.Gustaitienė pripažįsta, kad jis – finansinė našta globos namams. Tokie nelaimėliai, kuriuos reikia gydyti bei išlaikyti mažiausiai mėnesį, į jos vadovaujamąją įstaigą atvežami kone kasdien. Skaudžių istorijų apstu.

„Prašome visų finansinės pagalbos. Kad Džeris greičiau atgautų jėgas ir rastų naujus namus. „Nuaro“ įstaiga pati lėšų rinkti negali, todėl paramą, skirtą šio šuniuko išlaikymui, galima pervesti į „Gyvūnų globėjų asociacijos“ sąskaitą“, – teigė J.Gustaitienė.

Gavėjas:
Gyvūnų globėjų asociacija
Į/k: 135468522

A/s:(IBAN) LT75 7300 0101 3875 3132
AB Swedbank
Banko kodas 73000
SWIFT kodas HABALT22
Paskyroje nurodant „Džeriui“

VIDEO: Kauniečių šeimos drama vos nekainavo šuns gyvybės

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius