-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Kopenhagos zoologijos sode nušauta žirafa Marius, jos kūnas atiduotas plėšrūnams

Gyvūnų teisių gynėjų protestai neišgelbėjo Kopenhagos zoologijos sode augintos žirafos Mariaus. Gyvūnas buvo nušautas ir sušertas kitiems zoologijos sode laikomiems žvėrims, skelbia independent.co.uk.
Nušauta žirafa Marius
Nušauta žirafa Marius / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Nepaisant to, kad tūkstančiai žmonių internete pasirašė peticiją prašydami gyvūną palikti gyvą, zoologijos sodo darbuotojai apsisprendė kitaip. Žirafa nušauta dėl kraujomaišos.

Zoologijos sodo darbuotojai aiškina, kad neturi kitos galimybės - Europos zoologijos soduose draudžiama laikyti žirafas, kurių tėvai yra tos pačios šeimos nariai.

Nepaisant to, kad Marius yra sveikas, jis negali būti auginamas nė viename iš 300 asociacijai priklausančių Europos zoologijos sodų.

Todėl nepaisant to, kad Marius yra sveikas, jis negali būti auginamas nė viename iš 300 asociacijai priklausančių Europos zoologijos sodų.

Tiesa, žirafą siūlėsi priimti vienas Didžiosios Britanijanijos ir vienas Švedijos zoologijos sodas. Taip pat buvo svarstoma galimybė išleisti gyvūną į laisvę, tačiau to padaryti nepavyko, nes Afrikos valstybės nenoriai priima gyvūnus, gyvenusius zoologijos soduose.

Pasipiktinimo nesupranta

Kopenhagos zoologijos sodo mokslo direktorius Bengtas Holstas „Ekstra Bladet“ teigė, kad žirafą teko nušauti apsisaugant nuo visos vados sugadinimo.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Žirafa Marius
AFP/„Scanpix“ nuotr./Žirafa Marius

BBC jis tikino nesuprantantis, kodėl žmones ši situacija taip papiktino. Jis priminė, kad šiaurinėje Kopenhagos dalyje ribojant elnių populiaciją kasmet nušaunama po 700-800 gyvūnų.

Taip pat jis gynė zoologijos sodo planą žirafos mėsą sušerti kitiems zoologijos sodo plėšrūnams. Anot B.Holsto, būtų nelogiška tiek mėsos tiesiog išmesti.

Tuo tarpu peticijos dėl Mariaus teisės gyventi autorė Maria Evans teigia, kad zoologijos sodas yra atsakingas už tai, kad Marius atsirado dėl kraujomaišos, todėl jis turėtų pasirūpinti ir tuo, kad gyvūnas turėtų kur ir kaip gyventi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius