Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pasieniečiai atsisveikino su nušautu belgų aviganiu Ramziu

Trečiadienį Pagėgių rinktinėje iškilmingos ceremonijos metu pasieniečiai atsisveikino su savo belgų aviganiu Ramziu. Urna su jo palaikais nuo šiol bus saugoma muziejuje.
Pasieniečiai atsisveikino su belgu aviganiu Ramziu
Urną su Ramzio palaikas nešė jo šeimininkas Valdas Stancikas. / VSAT nuotr.

Urna su Ramzio palaikais į ceremonijos vietą Pagėgių rinktinės vadavietėje buvo atvežta iš Bardinų užkardos, kurioje tarnavo belgų aviganis.

Rinktinės teritorijoje išsirikiavo gyvas kinologų su šunimis koridorius, kuriuo urną su Ramzio palaikais nešė jo šeimininkas Valdas Stancikas.

Renginyje dalyvavo VSAT vadovybė, čia dirbantys pasieniečiai, dešimtys Pagėgių rinktinėje bei kituose VSAT padaliniuose tarnaujančių kinologų su tarnybiniais šunimis, Pagėgių gyventojai.

VSAT nuotr./Pasieniečiai atsisveikino su belgu aviganiu Ramziu
VSAT nuotr./Pasieniečiai atsisveikino su belgu aviganiu Ramziu

Jau rašėme, kad VSAT tarnybinis šuo buvo nušautas rugsėjo 27 dieną miško keliuke šalia sienos su Kaliningrado sritimi Pagėgių rajone. Ramzis buvo su specialiomis petnešomis, ant kurių buvo Valstybės sienos apsaugos tarnybos emblema.

Pametęs kontrabandininkų pėdsakus Ramzis buvo atrištas ir judėjo ratu netoli šeimininko ieškodamas pėdsakų. Kinologas staiga išgirdo šūvį ir pamatė suklumpantį Ramzį. Už keliolikos metrų stovėjo vyras su ginklu.

Pareigūnas išsitraukė tarnybinį ginklą, nes pamanė, kad Ramzį nušovė jo persekiojami kontrabandininkai. Pamatęs, kad įtariamas šaulys su medžiokliniu šautuvu, jis ginklo nepanaudojo. Vėliau paaiškėjo, kad šūvį paleido Seimo nario Kęsto Komskio brolis Arvydas Komskis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius