Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pasikartojo Bibio miestelio istorija: šimtai negyvų paukščių Naujametę naktį iš dangaus krito antrus metus iš eilės

Keista ir mįslinga pernykštė Naujųjų istorija Bibio miestelyje (Arkanzasas, JAV) kartojasi antrus metus iš eilės. Naujųjų išvakarėse, likus kelioms valandoms iki vidurnakčio, iš dangaus vėl pabiro negyvi paukščiai.
Bibio miestelio gyventojus vėl sukrėtė masinė paukščių žūtis.
Bibio miestelio gyventojus vėl sukrėtė masinė paukščių žūtis. / Kadras iš „ABC News“ reportažo

Tūkstančiai negyvų raudonsparnių trupialų tame pačiame Bibio miestelyje Naujųjų naktį iš dangaus krito ir pernai.

Kaip „ABC Arkansas“ padalinį informavo KATV, radaro duomenys rodė, kad didžiulis pulkas paukščių virš Bibio miestelio buvo užfiksuotas iki Naujametinio vidurnakčio likus keletui valandų. Tuomet paukščiai ir pradėjo kristi iš dangaus.

Bibio miestelio policijos budėtoja Emily Nichols „ABS Radio“ pasakojo, kad į policijos nuovadą pradėjo skambinti žmonės. Visi jie pasakojo, kad „iš dangaus vėl pradėjo kristi strazdai“. Žmonės jų rado gatvėse, kiemuose, bažnyčioje.

Gyvūnų globos ir priežiūros centras pirmųjų skambučių šį kartą sulaukė šeštadienį, apie septintą vakaro – keliomis valandomis anksčiau negu pernai. Gyvūnų globos centro pareigūnai tyrimams paėmė apie 30 iš maždaug 100 rastų kritusių paukščių.

Pernai tūkstančių sparnuočių žūtį Naujųjų metų naktį, kaip manoma, galėjo sukelti fejerverkai, pabaidę kolonijomis gyvenančius, prastai tamsoje matančius paukščius. Ar paukščius ir šiemet pabaidė fejerverkai, kol kas neaišku.

Bibio miestelio policijos nuovados leitenantas Brianas Duke'as žiniasklaidai pasakojo, kad šiemet miestelyje iš dangaus krito mažiau negyvų plunksnuočių: jų buvo rasta mažesnėje teritorijoje, negyvų paukščių kūnai buvo greičiau surinkti. Kad koks nors paukštis krisdamas būtų atsitrenkęs į žmogų, pranešimų negauta.

Policijos pareigūnai yra linkę manyti, kad ir šiemet paukščius pabaidyti galėjo fejerverkų ar petardų sprogimai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius