Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Perspėjimas gyvūnų rengėjams

Šunų augintojai, mėgstantys rengti savo augintinius drabužiais ir dabinti papuošalais, gali susilaukti baudų, perspėja gyvūnų teisių apsaugos organizacijos JAV.
Paris Hilton su šuniuku
Paris Hilton su šuniuku / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Šuo

Pasak „Sky News“, gyvūnų augintojai vis dažniau ėmė mėgdžioti įžymybes ir rengti savo šunis. Viena iš garsiausių „rengėjų“ Paris Hilton tiesiog dievina savo šunis, o dar labiau dievina rengti juos švairiais rožiniais drabužėliais, tuo tarpu Kelly Osbourne ir buvusi „spaisė“ Geri Halliwell garsėja kaip tos, kurios mėgsta savo šunelius puošti įvairiais aksesuarais be jokio reikalo.

Pastaruoju metu „šunų mada“ užsikrėtė ir dizaineriai. Garsioji britų „Harrods“ parduotuvė kasmet netgi rengia priestatymus „Pet-a_Porter“ kiekvieną rudenį, kurių metu drabužius šunims ant podiumo demonstruoja patys gyvūnai.

Šios savaitės pradžioje gyvūnų gerove besirūpinantys pareigūnai perspėjo, kad tokiems savininkams netrukus gali tekti mokėti baudas, jei jie ir toliau be reikalo rengs savo augintinius. Pasak pareigūnų, be reikalo apvilkti drabužiais šunys gali perkaisti. Žinoma, žiemą, galbūt joks šuniukas neatsisakytų šiltesnės aprangos.

Pareigūnų teigimu, kyla pavojus, kad gyvūnai pavirs tiesiog mados aksesuarais ir šeimininkų užgaidų aukomis. Tačiau savininkai turi suvokti, jog imdamiesi auginti šunį, jie ilgam įsipareigoja rūpintis juo kaip ir bet kuriuo šeimos nariu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius