Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Po veterinarijos inspektorių vizito apleistame ūkyje – dideli pokyčiai

Rugpjūčio pabaigoje Kėdainių valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (Kėdainių VMVT) pranešė apie blogai prižiūrimus daugiau kaip 440 galvijų, apleistas pieno tvarkymo patalpas, netvarkomas nuotekas ir fermose susikaupusį mėšlą žemės ūkio bendrovėje „Pirmasis ūkis“.
Karvė
Karvė / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Atsižvelgus į rastus pažeidimus, nedelsiant buvo uždrausta ūkyje primelžiamą pieną tiekti į rinką, sustabdytas galvijų judėjimas į ūkį ir iš jo.

Pastarosiomis dienomis ūkyje atliktas pakartotinis patikrinimas norint įsitikinti, ar žemės ūkio bendrovės atsakingi asmenys tinkamai vykdo Kėdainių VMVT nurodymus. Patikrinimo metu  įsitikinta, kad per gana trumpą laiką ūkyje padėtis iš esmės pasikeitė.

Visi gyvuliai pašerti, tvartai išmėžti ir išvalyti. Pieno patalpos išplautos, sutvarkyta pieno linija, patikrinimo metu nerasta seno ar perrūgusio pieno.

Atsižvelgiant į šio patikrinimo rezultatus, žemės ūkio bendrovei leista atnaujinti pieno tiekimą. Kėdainių VMVT sprendimu paliktas galioti gyvulių judėjimo apribojimas, kol visi ūkyje laikomi gyvuliai bus suženklinti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius