Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Praošę „Galapagai“: šunų lenktynės ir neužmirštamos akimirkos

Zaraso saloje tradiciškai praošė „Galapagų“ festivalis, o su juo kartu ir Gyvūnų gerovės iniciatyvų organizacijos rengiamos pramogos. Nors oras ir krėtė pokštų kepindamas saule arba apliedamas lietumi, gyvūnų mylėtojai ir visi smalsuoliai nepabūgo ir drąsiai dalyvavo smagiose atrakcijose.
Festivalio „Galapagai“ akimirka
Festivalio „Galapagai“ akimirka / Gyvūnų gerovės iniciatyvų nuotr.

„Jau ne pirmus metus festivaliuose žmones žadiname kviesdami į viktoriną. Joje ne tik išbudiname dalyvius, priverčiame juos pasukti galveles, bet ir nemažai papasakojame apie gyvūnus, juos globojančias organizacijas ir panašius dalykus. Šiemet nugalėtojus pavyko išsiaiškinti po 2 turų. Trečią vietą užėmė komanda „Parduodu alų“, antrą vietą išplėšė „FFFFP“, o pirmąją vietą iškovojo „Kudlos“. Taip pat, noriu padėkoti organizatoriams: jų rūpestis ir dėmesys socialinėms veikloms kaip visada neįkainojamas!“ – kalbėjo organizacijos savanorė Sigita.

Jau trečius metus iš eilės vykusios šunų lenktynės sulaukė tiek dėmesio, kad žiūrovai netilpo aplink trasą. Pagal ūgius suskirstyti keturkojai dalyviai ir jų šeimininkai, drąsiai kovoję pusfinaliuose ir finaluose, galiausiai pasipuošė medaliais, taurėmis ir kitais prizais. Didžiųjų šunų pogrupyje nenugalima buvo sparčioji Ožka su Tomu, antros vietos medaliu pasipuošė lieknoji Tama su Rolandu, o trečią vietą iškovojo Taja ir Rapolas. Mažųjų pogrupyje nugalėjo trumpakojis, tačiau labai greitas taksas Herkus su Donatu, antroje vietoje buvo Pupa su Dainiumi, o trečioje – garbanotasis Kubikas su Jūrate.

„Festivalyje su organizacija dalyvauju pirmą kartą ir tikrai nesitikėjau, kad yra tiek daug palaikančių, suprantančių ar bent jau norinčių sužinoti ir linkusių tiek daug bendrauti. Galbūt abejingi ir praeina pro šoną, bet visi užsukę pakėlė nuotaiką visu 100 procentų!“ – savo įspūdžiais dalinosi Gyvūnų gerovės iniciatyvų organizacijos savanorė Justė.

„Galapagų“ festivalio metu Gyvūnų gerovės iniciatyvos taip pat rinko parašus peticijai, siūlančiai nediskriminuoti kovinių veislių šunų bei jų mišrūnų ir panaikinti draudimą laikyti juos daugiabučiuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius