Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pumos atstumtus mažylius klaipėdietė priglaudė savo namuose

Klaipėdietės Rasos namuose jau keturis mėnesius gyvena trys pumos mažyliai.
Pumos daugiausiai laiko praleidžia žaisdamos.
Pumos daugiausiai laiko praleidžia žaisdamos. / Rasos Vėliūtės nuotr.

Uostamiesčio gamtininkų centrui „Mini Zoo“ talkinanti mergina pasigailėjo mažylių, kuriuos atstūmė tėvai. Kelių savaičių sulaukusius tris mažylius Rasa parsigabeno į namus. Mažosios pumos – dvi patelės ir patinėlis – jau beveik keturis mėnesius gyvena namuose. 

„Esame labai dėkingi Rasai, kad ėmėsi globoti mažylius. Ji beveik dešimtmetį mums talkina ir tikrai išmano, ką daro“, – teigė „Mini Zoo“ įkūrėjas Edvardas Legeckas. Rasa jau buvo priglaudusi ir liūtų mažylius. „Ilgai jie nebegalės gyventi bute – gal dar du mėnesius. Po to atšils ir jiems reikės erdvės, tad grįš į „Mini Zoo“. Be to, praaugę jie darysis pavojingesni“, – aiškino pašnekovas. Tai pirmoji pumų vada Klaipėdos „Mini Zoo“, kurią pavyko išsaugoti.

VIDEO: Klaipėdietės namuose apsigyveno pumos

Rasa jau spėjo pastebėti, kad visi pumos jaunikliai – skirtingų charakterių. Viena patelė ramesnė, kiti du – judresni. „Jie tikrai kitokie nei katės – jų ir nagai, ir dantys aštresni. Iš bailumo gali ir įkąsti“, – pastebėjo klaipėdietė. 

Kol kas labiausiai pumos – Kipšas, Kendė ir Gipsė – mėgsta žaisti tarpusavyje. „Iki metų jos tikrai nepavojingos, tačiau laikyti visas tris yra sudėtingiau, nes žaisdamos jos yra gana agresyvios“, – teigė klaipėdietė, namuose dar auginanti ir šunį. Anot jos, pumų auginimas priminė liūtų priežiūrą. „Juk ir tie, ir tie – katės“, – pažymėjo ji. 

Pumos didelio triukšmo nekelia, todėl kaimynai dar nesiskundė. Kartais žaisdamos jos pradeda cypti. Kol kas ir apetitu nė viena jų nesiskundžia – pusmečio pumų jaunikliai jau suvalgo po 1,5 kg žalios mėsos. 

Užaugusios pumos sveria iki 100 kg. Dažniausiai gyvena pavieniui ir yra labiausiai paplitusios Pietų bei Šiaurės Amerikoje. Pumos buvo įtrauktos į Tarptautinę raudonąją knygą, tačiau dabar stebima, kad populiacija pamažu atsistato.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius