Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Sidnėjaus zoologijos sode pirmą kartą per 29 metus išsirito echidnos jaunikliai

Sindėjaus Tarongos zoologijos sodas sulaukė ilgai laukto pasipildymo, kokio čia nebuvo beveik tris dešimtmečius. Iš kiaušinių išsirito trys echidniukai.
Mažasis echidniukas
Mažasis echidniukas / Paul Fahy/taronga.org.au nuotr.

Išsirito jie dar antroje rugpjūčio pusėje, tačiau dar tik neseniai atvėrė akis, tad dabar juos jau galima parodyti žurnalistams ir pristatyti visuomenei. Jaunikliai jau sveria nuo 250 gramų iki pusės kilogramo.

Echidnos – primityvūs sterbliniai žinduoliai, dedantys kiaušinius. Gyvena tik Australijoje ir Naujojoje Gvinėjoje. Patelė kiaušinį padeda sau į sterblę ir jau po dešimties dienų iš jo išsirita mažutėlis jauniklis, sveriantis mažiau gramo. Po to jauniklis auga motinos sterblėje du mėnesius ir maitinasi jos pienu.

Dauginasi echidnos retai – kartą per 2–7 metų periodą. Lengvai pripranta gyventi nelaisvėje, bet tokiomis sąlygomis beveik nesidaugina. Todėl net trys mažyliai vienu metu – didžiulė zoologijos sodo sėkmė.

VIDEO: Mažasis echidniukas Sidnėjaus zoologijos sode

Paskutinį kartą Tarongos zoologijos sode echinda gimė (tiksliau, išsirito) 1987-aisiais. Jos vardas Pitpa ir ji yra vieno iš šių metų mažylio motina.

Mažųjų echidniukų lytis kol kas nėra nustatyta ir vardų kol kas jie taip pat neturi. Jeigu nenutiks kokia bėda ir jie užaugs, jų ūgis sieks nuo 30 iki 50 centimetrų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius