Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šuniškas detektyvas Kretingos rajone: augintinio ieškoję gyventojai demaskavo pogrindinę veisyklą?

Išsigandę, susigūžę šunys laikomi siaubingomis, antisanitarinėmis sąlygomis mažuose garduose, be vandens ir maisto. Patalpoje – šlapimo ir išmatų tvaikas. Tokiais slogiais įspūdžiais per „Facebook“ pasidalijo gyvūnų mylėtoja Veronika, Kretingos rajone ieškojusi dingusio (esą galbūt netgi pavogto) škotų terjero ir aptikusi objektą, primenantį „nelegalią šunų veisyklą“.
Įvykio vietoje
Įvykio vietoje / Nuotrauka iš Veronikos „Facebook“ profilio

„Slaptas gyvūnų pragaras tarp mūsų“, – taip savąjį įrašą feisbuke pavadino Veronika. Jauna moteris penktadienį išsiuntė panašaus turinio laiškus daugeliui žiniasklaidos priemonių, tačiau nutarė nedelsdama pasidalyti įspūdžiais bei įtarimais taip pat ir „Facebook“ socialiniame tinkle.

„Reikiamoms institucijoms pranešta, tikiuosi, viešumas padės sustabdyti šį pragarą. Pasidalinkite, kas galite“, – ragina Veronika.

Gyvūnų mylėtoja nuo pradžių papasakojo visą istoriją.

Viskas prasidėjo vakar vakare (2020-09-03), kai viename kaime Kretingos rajone dingo Veronikos draugų šuo (škotų terjeras).

„Ilgą laiką šuns ieškojome važinėdami gyvenvietės gatvėmis, vaikštinėdami aplink esančius namus. Niekas šuns nepastebėjo. Šalia dingimo vietos išgirdome šunų lojimą. Priėjus arčiau pastato, iš kurio sklido garsas, pro nešvarų langą pamatėme mūsų ilgai ieškotą Sniegių, kuris buvo uždarytas narve!

Pro nešvarų langą pamatėme mūsų ilgai ieškotą Sniegių, kuris buvo uždarytas narve!

Negana to, pamatėme tikrai kraupų vaizdą, mus visus ištiko šokas. Sandėlio tipo pastate buvo įkalinta begalė šunų, kurie visi buvo veisliniai (apie 18 šunų). Durys buvo neužrakintos, tad nė negalvoję bėgome gelbėti draugų šuns.

Vaizdas buvo kraupus. Išsigandę, susigūžę šunys laikomi siaubingomis, antisanitarinėmis sąlygomis mažuose garduose, be vandens ir maisto. Patalpoje buvo siaubingas šlapimo, išmatų tvaikas, trūko oro, buvo sunku kvėpuoti. Gardai su šunimis sustatyti keliais aukštais, kuriuose kai kurie šunys vos tilpo. Šunys neprižiūrėti, išsitepę savo pačių išmatomis, guli šlapimo balose tarp grotų.

Po kurio laiko pasirodė tariama šunų savininkė, kuri teigė, jog mūsų ieškomą Sniegių rado ir planavo kitą dieną ieškoti šuns šeimininkų“, – pasakoma moteris.

Paklausta, ar šie šunys yra jos ir kodėl jie laikomi tokiomis sąlygomis, moteris atsakė, kad sąlygos yra tinkamos ir problemos ji nematanti.

„Įtariame, kad mūsų ieškotas šuo galėjo būti pavogtas, kaip ir begalė kitų šunų, uždarytų šiame sandėlyje.

Sandėlyje buvo įvairaus amžiaus šunų, tarp jų ir visai mažų, todėl įtariame, kad šis siaubingas sandėlis – nelegali šunų veisykla.

Negalėjome šios kraupios situacijos palikti, todėl iškvietėme policijos pareigūnus. Atvykus pareigūnams sandėlis jau buvo užrakintas, minėta moteris buvo išvykusi. Pareigūnai užfiksavo įvykį, tačiau užsiminė, jog nežinia, ar galės kuo padėti.

Taigi šiai dienai šunys vis dar kenčia gulėdami savo išmatose, mažuose ankštuose narvuose. Labai tikėtina, kad ten gali būti ir Jūsų dingęs šuo“, – feisbuke nuogąstavimais pasidalijo įrašo autorė.

15min penktadienį per pietus kreipėsi informacijos ir į Klaipėdos apskrities policiją.

Šiuo metu yra tikslinamos aplinkybės, laukiama veterinarų išvadų, teigia policijos atstovai.

Pasak Kretingos policijos komisariato viršininko Arūno Pužausko – rugsėjo 3 d. į policiją iš tiesų kreiptasi dėl galimai pasisavinto šuniuko ir galimai netinkamų laikymo sąlygų šunims. Pareigūnai įvykio vietoje buvo, pasikalbėjo su patalpų savininke.

„Šiuo metu yra tikslinamos aplinkybės, laukiama veterinarų išvadų“, – teigia Klaipėdos apskrities policijos atstovai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Šiame straipsnyje pateikiama informacija skirta asmenims nuo 18 metų, kurie pagal galiojančius LR įstatymus turi teisę naudotis tokio pobūdžio informacija. Jei jums nėra 18 metų, prašome spausti NE ir neatidaryti šio straipsnio. Jei jums jau yra 18 metų, spauskite TAIP tuo pačiu patvirtindami, kad vaizdinė ir grafinė informacija bus skirta tik jūsų asmeniniam naudojimui ir saugoma nuo nepilnamečių.
Taip
Ne
Užsisakykite 15min naujienlaiškius