Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tarnybiniams šunims įamžinti paaukota per 8 tūkst. eurų

Tarnybinių šunų atminimui įamžinti paaukota daugiau kaip 8 tūkst. eurų, pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT).
Pasieniečiai atsisveikino su belgu aviganiu Ramziu
Pasieniečiai atsisveikino su belgu aviganiu Ramziu / VSAT nuotr.

Pasieniečiai pradėjo bendradarbiavimą su skulptoriumi Romualdu Kvintu, padėsiančiu įgyvendinti šį sumanymą. Numatoma, kad VSAT Kinologijos centre Mickūnuose, Vilniaus rajone, iškils paminklas tarnybiniams keturkojams.

Šiame centre mokomi pasieniečių ir kitų žinybų tarnybiniai šunys ir jų kinologai, nuolat vyksta įvairūs kursai, varžybos, kiti renginiai. Centras yra VSAT Vilniaus rinktinės teritorijoje, todėl čia nuolat lankosi mokinių grupės, kuriems pristatoma pasieniečių veikla, įvairios delegacijos iš Lietuvos ir užsienio šalių.

Kaip nurodo VSAT, pastačius paminklą prie jo galės būti organizuojamos įvairios ceremonijos, bus sudarytos sąlygos jį pamatyti visiems norintiesiems.

Preliminariai planuojama, kad toks atminimo ir pagarbos tarnybiniams šunims objektas galėtų būti pastatytas kitų metų pavasarį.

Iniciatyva pagerbti tarnybinius šunis kilo, kai rugsėjį buvo nušautas kontrabandininkų pėdsakų ieškojęs pasieniečių tarnybinis šuo Ramzis. Pagėgių savivaldybės Šereitlaukio kaimo prieigose, prie Nemuno, vykdyta kontrabandininkų persekiojimo operacija. Pareigūnams surengus pasalą, sulaikytas krovinio atsiimti atvažiavęs 31-erių Pagėgių gyventojas, dar trys vyrai spruko į mišką.

Bardinų užkardos kinologas su trejų metų belgų aviganiu Ramziu apie tris kilometrus sekė bėglių pėdsakais, netrukus ir buvo paleistas šūvis – šuo nugaišo vietoje. Incidentas įvyko dienos metu, šuo buvo su specialia šviesą atspindinčia liemene su VSAT skiriamaisiais ženklais.

Tarnybinį pasieniečių šunį nušovė Arvydas Komskis – Seimo vicepirmininko „tvarkiečio“ Kęsto Komskio ir Pagėgių mero Virginijaus Komskio brolis. Komskiai teigia, kad įvykis buvo nelaimingas atsitikimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius