Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Teksase Ebolos virusu užsikrėtusios slaugės šuo bus paliktas gyvas

Šuo, kurį augino Teksaso sveikatos apsaugos darbuotoja, užsikrėtusi Ebolos virusu ligoninėje nuo vieno paciento iš Liberijos, nebus užmigdytas, pirmadienį pranešė JAV pareigūnai.
Medikai
Medikai / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Amerikos sprendimas, kaip pasielgti su augintiniu, kurio šeimininkas suserga Ebolos karštine, labai skyrėsi nuo praeitą savaitę Ispanijoje susiklosčiusio scenarijaus, kai pareigūnai nusprendė užmigdyti užsikrėtusios slaugės šunį.

„Sveikatos apsaugos darbuotoja turi šunį, ir norime užtikrinti, kad reaguojame tinkamai“, – sakė Teksaso valstijos sveikatos apsaugos tarnybų komisaras Davidas Lakey.

„Taigi labai stengėmės surasti vietą priglausti tą šunį – vietą, kurioje galėtume tinkamai stebėti tą šunį“, – pridūrė jis.

Dalaso meras Mike'as Rawlingsas taip pat sakė televizijos laidai „USA Today“, kad šuns bus pasigailėta.

„Šuo labai svarbus pacientei, ir norime, kad jis būtų saugus“, – televizija citavo jo žodžius.

Praeitą trečiadienį Ispanijos pareigūnai užmigdė Excaliburą – šunį, kurį augino slaugė, užsikrėtus Ebolos virusu vienoje Madrido ligoninėje, kurioje buvo gydomi du ispanų misionieriai, galiausiai mirę nuo tos ligos.

Tas šuo buvo užmigdytas „siekiant išvengti kančių“, sakoma Madrido regiono administracijos pranešime.

Toks sprendimas išprovokavo gyvūnų teisių aktyvistų protestus, o kai kurie iš jų susirėmė su policija prie buto, kuriame šuo buvo paliktas, kai jo šeimininkai buvo išvežti į karantiną.

Pasak ekspertų, esama rizikos, kad šunys gali nešioti tą potencialiai mirtiną virusą, tačiau nėra įrodymų, jog jie gali užkrėsti žmones.

Vakarų Afriką krečianti Ebolos karštinės epidemija nuo šių metų pradžios jau pareikalavo daugiau negu 4 000 žmonių gyvybių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius