Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vagystė iš Panevėžio gyvūnų globos draugijos prieglaudos suvirpino žmonių širdis

Balandžio pradžioje Panevėžio gyvūnų globos draugijos prieglaudoje užfiksuota vagystė. Į patalpas patekę vagys išnešė žoliapjovę, akumuliatorinį suktuvą, aliuminines kopėčias. Nors vagys dar nesulaikyti, tačiau gyvūnų globėjai gali kiek lengviau atsikvėpti – kasdieniams darbams reikalingus daiktus jie jau turi.
Gyvūnų prieglaudoje
Gyvūnų prieglaudoje / Tomo Markelevičiaus nuotr.

„Tai prilygsta lazdos vagystei iš ubago“, – taip apie nusikaltimą kalbėjo daiktus praradusios gyvūnų globos draugijos vadovė Rūta Liberienė.

Vieni pervedė į sąskaitą keletą eurų, kiti kelis šimtus.

Vagystė iš beglobių gyvūnų prieglaudos sulaukė didelio atgarsio visuomenėje. Žmonės neliko abejingi svetimai nelaimei. Dabar Rūta Liberienė demonstruoja, kuo virto žmonių gerumas.

„Žmonės sureagavo nepaprastai. Gavome skambučių ne tik iš Panevėžio ar kitų miestų, bet ir iš kitų šalių. Kiekvienas aukojo pagal išgales. Vieni pervedė į sąskaitą keletą eurų, kiti kelis šimtus. Dėkojame visiems, kurie prisidėjo prie gyvūnų gerovės“, – kalbėjo Rūta Liberienė.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Gyvūnų prieglaudoje
Tomo Markelevičiaus nuotr./Gyvūnų prieglaudoje

Pilnėti ėmė ne tik Panevėžio gyvūnų globos draugijos sąskaita. Neabejingi žmonės puolė dovanoti tuos įrankius, kokių prieglauda neteko per vagystę.

Vienas vyras atvažiavo ir atvežė akumuliatorinį suktuvą, vėliau moteris padovanojo dar du tokius įrankius.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Gyvūnų prieglaudoje
Tomo Markelevičiaus nuotr./Gyvūnų prieglaudoje

Įstaiga dovanų gavo ir benzininę žoliapjovę – „trimerį“, o kiek vėliau buvo padovanoti ir du analogiški, tačiau elektra varomi įrankiai.

Norime padėkoti žmonėms, kurie mums padėjo po nelaimės.

„Džiaugiamės, kad yra tokių gerų žmonių. Dabar įrankių turime užtektinai. Kad tik rankų tiek būtų. Norime padėkoti žmonėms, kurie mums padėjo po nelaimės.

Kas kelis eurus, kas daugiau, kiekvieno auką vertiname ir esame dėkingi už gerą širdį. Visos aukos atiteks gyvūnų gerovei užtikrinti. Už suaukotus pinigus galėsime įsigyti maisto, kitų reikalingų priemonių, apmokėsime veterinarų darbą, medikamentus“, – pasakoja R.Liberienė.

Beje, po įvykusios vagystės prabilta apie tai, jog gyvūnų globos draugijos teritoriją ir vidaus patalpas stebėtų vaizdo kameros.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Gyvūnų prieglaudoje
Tomo Markelevičiaus nuotr./Gyvūnų prieglaudoje

Po žiniasklaidos paviešinto nusikaltimo sujudo ir tie, kurie panoro suteikti pastogę beglobiams gyvūnams.

„Po straipsnių ir reportažų žmonės paėmė šešias kates ir penkiolika šunų. Tačiau turime ir naujų beglobių. Šiuo metu laikome apie šimtą šunų ir maždaug 24 kates“, – pasakoja R.Liberienė.

Antradienio vakarą, kuomet gyvūnų prieglaudoje lankėsi 15min korespondentas, atvykę žmonės paėmė du šunis.

Pensininkų pora priglaudė nedidelį šunelį, panašų į kadaise augintą, o jauna šeima į namus nusprendė vežtis kiek didesnį mišrūną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius