Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kalėdų Seneli, nepamiršk mūsų augintinių!

Nors šaltukas mūsų dar stipriai negąsdina, kaskart vis labiau pajuntame, kad tuoj tuoj atpėdins gražiosios žiemos šventės – Kūčios, Kalėdos. Nejučiomis save pagauname dėliojant mintis: „Tą padovanosiu mamai, o šitą nupirksiu seneliams, šituo apsidžiaugs tėtis, to nesitikės draugai...“ Kalėdų Seneli, nepamiršk ir mūsų augintinių. Pašnibždomis tau sufleruojame, ką gi jiems padovanoti.
Mūsų augintiniai irgi gali švęsti Kalėdas.
Mūsų augintiniai irgi gali švęsti Kalėdas. / sxc.hu nuotr.
Temos: 2 „Kika“ Šuo

Pėdutėms apsaugoti

Žiemą mūsų augintinių tyko įvairūs pavojai – drėgmė, purvas, balos, plikledis, sniegas. Kad keturkojams pasivaikščiojimai lauke neapkarstų, pasirūpinkite jų pėdutėmis. Pirmiausia rekomenduojama patrumpinti nagus. Taip pat turi būti apkerpami tiek trumpaplaukių, tiek ilgaplaukių šunų pėdučių plaukai. Taip prie pėdučių lips mažiau purvo, šuo greičiau išdžius, o prie pėdų nesusidarys kieti sniego kamuoliukai, galintys jas nutrinti iki žaizdų.

Žiemą keturkojams ypač pavojinga druska, kuria barstomi keliai, takeliai. Tad po pasivaikščiojimo augintinio pėdutes kruopščiai nuvalykite, nuplaukite drungnu vandeniu, po to gerai nusausinkite. Geriausia prieš einant į lauką jas patepti specialiu pėdučių vašku ar tepalu. Šios specialios priemonės pėdutes minkština ir apsaugo nuo šerpetojimo, skeldėjimo ar sudirgimo.

Žiemą mūsų augintinių tyko įvairūs pavojai – drėgmė, purvas, balos, plikledis, sniegas. 

Kad nesušaltų

Nuostabu yra tai, kad keturkojams dabar galime išrinkti ir įvairiausių modelių batukų. Tiesa, taip pasipuošti gali norėti toli gražu ne visi šunys. Visgi nešioti batukus greit priprantama, tad stilingų augintinių šeimininkai gyvūnų prekių parduotuvėse „Kika“ tikrai turės iš ko pasirinkti. Zomšiniai, dirbtinės odos, guminiai ar medžiaginiai įvairių spalvų batukai su guminiais padukais, užtrauktukais, užsegami limpančiomis juostelėmis, dekoruoti kailiukais, snaigių paveikslėliais ne tik dailiai papuoš augintinį, bet ir apsaugos mažas kojytes nuo šalčio.

Įvairių raštų ir spalvų megztukai taip pat gali būti puiki dovana augintiniams. Susagstomi, užtraukiami, apvelkami, puošti išsiuvinėtais piešinėliais, dekoruoti aplikacijomis – patys įvairiausi, kad būtų patenkinti net pačių išrankiausių klientų norai.

Puikiai nuo šalčio, sniego apsaugo specialūs rūbeliai. Stilingi apsiaustai, striukės, paltukai pasiūti iš tvirtų, storų medžiagų, viduje – minkšta medvilnė, kamšalas arba flisas. Rūbeliai su gobtuvais, aukštomis apykaklėmis, apsiūti kailiukais, puikiai priglundantys, uždengiantys, tad jūsų augintiniams nebus baisūs jokie vėjai ar snaigių atakos.

Neretai šventiniu laikotarpiu leidžiame sau papuotauti kaip reikiant. Nebūna nuskriausti ir aplink nuolat zujantys, uodegėles vizginantys, iš nekantrumo šokinėjantys mūsų augintiniai.

Šventinei puotai

Neretai šventiniu laikotarpiu leidžiame sau papuotauti kaip reikiant. Nebūna nuskriausti ir aplink nuolat zujantys, uodegėles vizginantys, iš nekantrumo šokinėjantys mūsų augintiniai. Argi kas galėtų atsakyti tam neišpasakyto meilumo žvilgsniui, pakreiptam snukučiui, skardžiam lojimui, kai keturkojis užsinori visų tų jūsų ragaujamų skanėstų? Tikrai ne. Ir, aišku, jūs kaip geri šeimininkai nieko nepagailėsite, juk šventės.

Deja, mažiesiems draugams tokia puota – tikrai nieko gero, nes žmonių maistas gyvūnams nėra tinkamas. Sustojęs virškinimas, skrandžio problemos, bloga savijauta. Kad taip nenutiktų, pasirūpinkite specialiais skanėstais. Tokie augintiniams subalansuoti gardėsiai atitinka visus gyvūnų mitybos reikalavimus. Pagaliukai, lazdelės, kaulai, dešrelės, vištos koja, džiovinta kiaulės ausis, sausainiai – net išrankiausiems padūkėliams. Skanėstai pagardinti įvairia mėsa: vištiena, jautiena, ėriena, kalakutiena, strutiena, taip pat kumpiu, sūriu, daržovėmis. Nespėsite nė mirktelėti, kai tokių dovanėlių po kalėdine eglute nebeliks. Prisiminkite, kad tai tik gardumynai, duodami tarp pagrindinių maitinimų.

Tai tik keletas pasiūlymų, kaip pradžiuginti keturkojus šventiniu laikotarpiu, daugiau mielų dovanėlių augintiniams galima rasti internetiniame „Kikos“ puslapyje www.kika.lt. O jei namie dar neturite tokio mielo pūkuoto džiaugsmo, prašykite Kalėdų Senelio, juk Kalėdos – stebuklų ir norų išsipildymo metas.

Skirtukas_Uzsakomasis_str_680x40

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius