Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Klaipėdos zoologijos sode baltoji tigrė atsivedė tigriukų

Klaipėdos zoologijos sodas pagausėjo dar trimis naujais gyventojais – baltoji tigrė atsivedė tigriukų. Tik šį kartą mažyliai ne balti, kaip gimę prieš pusmetį, o raudoni.
Tigriukas
Tigriukas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Tigrė Jūratė – antroji iš trijų baltųjų tigrių, prieš ketverius metus atvežtų iš Slovakijos į Klaipėdos zoologijos sodą, kuri susilaukė trijų mažylių: vienos patelės ir dviejų patinėlių.

„Mėnesį laiko mama neišleido jų iš akių, nebuvo išėjusi net į teritoriją pasivaikščioti. O tik naktį ateidavo mėsos paimti. Tai tik pirma diena, kai mes galime pačiupinėti juos“, – sako Klaipėdos zoologijos sodo savininkas Edvardas Legeckas.

Raudoną tigriukų spalvą, pasak E. Legecko, lėmė tėvo Boriso genai. Prieš pusmetį gimusių trijų baltų tigriukų abu tėvai – baltieji tigrai.

Zoologijos sodo savininkas sako, kad dažniausiai tigrės atsiveda po vieną–du mažylius. Trys tigriukai esą gimsta retai. Jie sveria apie 300–400 gramų ir per pusmetį, maitindamiesi motinos pienu, svorio priauga iki dvidešimties kilogramų. Savininkas tikisi, kad tigriukai užaugs sveiki, nors patirtis, auginant tigrų jauniklius, nėra didelė.

Planuojama, kad šie mažyliai liks gyventi Klaipėdos zoologijos sode, o prieš pusmetį gimę trys retos baltos spalvos tigriukai, gerokai ūgtelėję, jau po mėnesio gali iškeliauti į Kalvarijos zoologijos sodą. Ten jie augs, kol visiškai subręs, ir bus parinktos poros, siekiant susilaukti tokios pačios spalvos palikuonių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius