Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Specialistė pataria, kaip katę pripratinti prie draskyklės

Nagų galandimas yra būtinas katėms, tačiau neretai šis gyvūnų įprotis apgadina šeimininkų baldus ar pridaro kitokios žalos. Veterinarijos gydytoja Indrė Kievišaitė tikina, kad pripratinti kates galąsti nagus specialioje draskyklėje galima, tik tam prireiks ne tik specialių priemonių, bet ir šeimininkų kantrybės.
Katė
Katė / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Katė

„Draskyklei reikėtų parinkti ramesnę namų vietą, galbūt ten, kur katė ilsisi, ar kitoje jai patinkančioje aplinkoje“, – pataria veterinarijos gydytoja.

Specialistė tikina, kad katę į draskyklės vietą privilios specialūs aerozoliai, katžolės milteliai ar katžolės purškalas. Dar viena svarbi detalė – parinkti tokią draskyklę, kuri patiktų katei.

„Standartinė draskyklė – stora virvė, apvyniota aplink stulpą. Tačiau yra ir tokių kačių, kurioms labiau patinka draskyti medį, tad joms pakanka paprastos medinės lentos. O kartais draskymui gali būti naudojamas ir išvirkščias kilimas. Tik labai svarbu, kad katės nagai neįstrigtų į draskyklę ir ji nesusižalotų. Nes jei taip atsitinka, katė daugiau prie draskyklės nesiliečia“, – aiškina I. Kievišaitė.

Norint nuo katės nagų apsaugoti baldus, juos patariama apipurkšti atbaidančiomis priemonėmis arba apdengti aliuminio folija – jos sukeliamo garso katės ypač nemėgsta.

„Pratinant gyvūną prie draskyklės labai svarbi ir šeimininko kantrybė. Galima katei netgi parodyti, kaip reikia draskyti. Jei šeimininkas palieka savo kvapą ant draskyklės, katė ateis ir paliks savąjį. O jei pastebima, kad katė naudojasi draskykle, ją būtinai reikia pagirti, paskatinti skanėstu. Tad toks auklėjimas – ne vienos dienos darbas“, – įsitikinusi specialistė.

Plačiau – LRT TELEVIZIJOS laidos „Mūsų gyvūnai“ reportaže.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius