Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Garsenybės svajoja apie jaukias šventes

Kaip Kalėdos pasibeldžia į žinomų aktorių, atlikėjų, režisierių namus? Kokių dovanų jie laukia ir kaip pasveikina artimuosius? Pasipuošusios plačiomis šypsenomis, garsenybės „15min“ pasakojo apie širdyse jau įsikūrusį šventinį jaudulį.
Nijolė Pareigytė
Nijolė Pareigytė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Vieni skęsta darbuose, kiti nespėja rinkti dovanų, o treti, radę dieną ar dvi, pabėga nuo viso pasaulio. Kelionėse su vyru Kalėdas švęsti pratusi režisierė Dalia Ibelhauptaitė šiemet po daugelio metų šventes sutiks Lietuvoje. Tačiau, paklausta apie kalėdines dovanas, ji juokėsi, kad yra blogiausias pašnekovas Kalėdų klausimais. „Aš jų, atvirai sakant, nekenčiu“, – patikino ji. Tiesa, tuoj pat paaiškino, kad svetimos tik dabartinės, komercializuotos šventės, o tikros Kalėdos yra kažkas gilaus ir dvasingo.

 Rūtos Jankauskaitės nuotr./Dalia Ibelhauptaitė
Dalia Ibelhauptaitė

Paklausta, ką gavusi dovanų apsidžiaugtų pati, D.Ibelhauptaitė tikino mėgstanti egzotiką. „Smagu gauti ir knygą ar kitą daiktą, iš kurio gali sužinoti ką nors, ko nežinai. Man patinka egzotiški iš kažkur atvežti papuošalai. Su jais tarsi atsiveria kitas pasaulis. Kita vertus, gyvenime dovanų nesitikiu – man pats gyvenimas ir draugai yra geriausia dovana“, – šypsojosi režisierė. 

Svarbiausia – geri jausmai ir dėmesys

Materialių dovanų nelaukia ir grupės „69 danguje“ narė Nijolė Pareigytė. „Norėčiau, kad kas nors man suteiktų laimės, džiaugsmo. Juk Kalėdos yra stebuklų metas, kai pildosi slaptos svajonės, užgaidos, atsiranda tikėjimas, kad viskas gali būti gerai, – svajingai kalbėjo Nijolė. – Geriau per gimtadienį dovanoti materialias dovanas, o per Kalėdas svarbiausia – geri draugai, gera aplinka, šilti namai, eglutė, karštas vynas.“

Net mažytė dovanėlė nudžiugintų ir seksualiąją Oksaną Pikul. „Nieko man nereikia, aš visko turiu, tik geros nuotaikos noriu. Visiškai nevertinu dovanų pagal jų kainą. Man svarbiausia, kad būtų dovanota iš širdies. Tiesą pasakius, man malonu gauti ir atviruką, ir kokį kitą niekutį“, – tvirtino mergina.

Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./Laidos „Valanda su Rūta“ akimirkos.
Oksana Pikul

Dainininkė Asta Pilypaitė, pasakodama apie savo šventes, prisipažino mėgstanti artimoms draugėms dovanoti labai moteriškas – kosmetines dovanas, o pati tikino nesvarbu, ką rasianti po eglute, svarbu, kad jai būtų parodytas dėmesys. 

„Su malonumu dovanoju tai, kas šilta, kvapnu ir švelnu. O mano mažosios tai savo pageidavimus surašys laiškuose Kalėdų Seneliui, – šypsojosi dainininkė. – Kalbant apie save, svarbu, kad nebūčiau pamiršta. Vienos Kalėdos, kai po Kalėdų eglute visi kažką rado, o aš – nieko, turbūt buvo pačios liūdniausios“.

Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./Laidos  „Valanda su Rūta“ filmavimai.
Merūnas

Kiti, pavyzdžiui, atlikėjas Merūnas Vitulskis, nors pats dovanų gauti nelabai mėgsta, daug dėmesio skiria artimųjų dovanų paieškoms. „Dovanoms negailiu nei pinigų, nei laiko. Dabar aišku šiek tiek kitoks laikas atėjo. Kalbu ne apie krizę, tiesiog atsirado labai daug darbų, dovanų paieškoms nebelieka tiek laiko, kiek norėtųsi skirti. Dažniausiai stengiuosi rasti konkrečiai tai, ką šeimos narys ar draugas nori gauti“, – teigė M.Vitulskis.

Paskendę darbuose

Tuo tarpu nauja šukuosena, trumpu „ežiuku“, nustebinusi dainininkė Jurga Šeduikytė juokauja, kad visą laiką prieš Kalėdas jaučiasi nenaudėliu Kalėdų Seniu, kuris tiesiog neturi laiko, bet norėtų apdovanoti visus, kuriuos pažįsta. Paklausta, ko norėtųsi jai pačiai, ji buvo atvira. „Kažko netikėto iš netikėto žmogaus. Tiesiog gauti dovaną, nesvarbu ką“, – patikino atlikėja Jurga. Į dovanų pirkimo šurmulį dėl gausybės darbų pasinėrusi nėra ir dainininkė Vaida Genytė. Ji tikino mėgstanti dovanoti ir gauti dovanas, tačiau jai svarbiausia – sveikata ir darbas. 

LNK nuotr./Vaida Genytė
Vaida Genytė

„Noriu, kad būtų sveiki mano tėvai, mano šeima, mano vaikas. Apie materialius dalykus negalvoju – tiesiog labai noriu turėti daug darbo, nes man visai nesinori, kad pinigai nukristų iš kažkur. Labai gera juos užsidirbti pačiai ir po to iš sutaupytų pinigų kažką pirkti, juos leisti. Taigi norėčiau tiesiog daug darbo“, – šypsodamasi savo Kalėdų prašymą išdavė moteris.
Dainininkas Jeronimas Milius irgi tikino turįs darbų, bet žadėjo šventėms pasidaryti „pertraukėlę“. 

„Per Kūčių vakarienę stengiamės visa šeimyna, patys artimiausi žmonės, susiburti kartu, grįžti pabūti su tėvais, pavalgyti, – juokėsi 25-erių atlikėjas. – Mano tėtis dažniausiai pagamina daugiau nei dvylika patiekalų ir labai skanių. Prisivalgome ir tą patį vakarą keičiamės dovanomis.“ Šiemet, J.Milius tikino liksiąs ištikimas tokiai tradicijai.

Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./Margarita Drobiazko ir Povilas Vanagas
Margarita Drobiazko ir Povilas Vanagas

Kol kiti susirūpinę dovanomis ir Kūčių vakarienės patiekalų rinkimu, dailiojo čiuožimo meistrai Margarita Drobiazko ir Povilas Vanagas pasakojo, kad jiems per šventes – tikrų tikriausias darbymetis, o patiems atšvęsti lieka tik maža dalelė po pasirodymų ant ledo likusios energijos.
„Kalėdas švenčiame apsilankydami bažnyčioje, namuose pasigaminame šventinę vakarienę, tačiau šiemet treti metai, kai švęsime būdami kelyje. Gruodžio pabaiga – pats renginių antplūdis“,  – tvirtino čiuožėjai. M.Drobiazko pridūrė, kad kartais švęsti paprasčiausiai nepakanka energijos. 

„Kartais gali pritrūkti  jėgų, kaip kad man buvo praėjusiais metais. Paskutinis mūsų pasirodymas Lietuvoje vyko gruodžio 30 dieną, aš 31-ąją tiesiog gulėjau viešbutyje ir negalėjau atsikelti iš lovos. Net šampano nebuvo jėgų atsigerti“, – šypsojosi ji. P.Vanagui ir M.Drobiazko šiemet gali tekti Naujuosius metus sutikti lėktuve, tačiau jie sakė tikį, kad spės nuskristi iš Vilniaus į Maskvą.

Meed Films nuotr./Filmo „Zero 2“ kadrai: Ramūnas Rudokas
Ramūnas Rudokas

Aktorius Ramūnas Rudokas iš tų, kurie nepasiduoda masinei dovanų ir šventimo psichozei. Jis sakė turįs savo kategorišką nuomonę apie šiuolaikines Kalėdas. „Kalėdos man yra tapusios prekybos centrų švente“, – kritiškai vertino aktorius. Jis nostalgiškai prisiminė savo vaikystę, kuomet šventės buvo šiltesnės, jaukesnės ir labiau ypatingos. „Kai aš buvau mažas berniukas man egzistavo Kūčios. Jas mes sutikdavome kaime pas močiutę, prie stalo lauždami kalėdaitį ir vaišindavomės Kūčių vakariene. Ir Kalėdos buvo visiškai kitokios“, – prisiminė R.Rudokas. Jis su nostalgija prisiminė, kad tais laikais nebuvo tokio parduotuvių lentynų siaubimo ir dovanojimo vienas kitam įvairių niekučių, bei paragino visus lietuvius prisiminti tikrąsias vertybes.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius