Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šventiniam stalui: karambolos čatnis

Parduotuvių lentynose dabar jau galima aptikti produktų, kurių teko ragauti tik svečiose šalyse arba matyti užsienio kanalų kulinarinėse laidose. Naujovių mėgėjams parinkome keletą Lietuvoje randamų produktų ir iš jų gaminamų patiekalų receptų.
Karambola
Karambola / 123rf.com nuotr.

Karambola

Karambola geriau atpažįstamas kaip vaisius – žvaigždė, paprastai naudojamas kokteilių stiklinėms papuošti. Tačiau pabaigę gėrimą papuošimo neišmeskite – karambola yra maloniai saldaus skonio, struktūra vynuogę primenantis augalas. Paprastai naudojamas šviežias. Valgomas vienas arba dedama į salotas, desertus. Karštiems patiekalams gaminti virėjai renkasi neprinokusį vaisių, kad nuo karščio neišsileistų. Karambolos dedama į čatnius, kario padažus, pyragus.

Karambolos čatnis

Jums reikės:

2 nemažų karambolų
apie 150 ml cukraus
2-3 laimų sulčių
vienos aitriosios paprikos

Karambolą susmulkinti trintuvėje. Pamatuokite, kiek ml gavosi. Kaitinkite puode. Kai tyrė užverda, įpilkite tokį patį kiekį cukraus, maišykite kol ištirps. Supilkite laimo sultis ir virkite, kol sutirštės. Galiausiai suberkite smulkintą aitrųjį pipirą ir dar šiek tiek pakaitinkite.
Populiaru tokį čatnį patiekti su olandiško sūrio (Gouda) ir krekerių užkandžiu, bet jis tiks ir prie keptos kiaulienos išpjovos, keptų krevečių, kalakutienos ir kitos švelnios mėsos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius