Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 03 12

Meilės laiškas Italijai

„Tikiuosi čia dar sugrįžti, brangioji Roma“, – tyliai pasakiau sau ir iš visų jėgų mestelėjau laišką butelyje į Baltijos jūrą. Tik dabar suprantu, kad tai buvo pirmasis ir...
Romos miesto detalės
Romos miesto detalės / Medeino Čijauskaitės nuotr.

„Tikiuosi čia dar sugrįžti, brangioji Roma“, – tyliai pasakiau sau ir iš visų jėgų mestelėjau laišką butelyje į Baltijos jūrą.

Tik dabar suprantu, kad tai buvo pirmasis ir paskutinis mano laiškas su pačiomis atviriausiomis emocijomis, nuoširdžiausias žodžiais ir didžiule viltimi, kad šios nepaprastos kelionės niekada nepamiršiu, o kažkas, gal po keletos metų ar dešimtmečių ras šį butelį su laišku ir perskaitęs bus įkvėptas leistis į šią nepaprastą kelionę po kuo tikriausią meilės šalį – Italiją.

Nors esu tikra kelionių mėgėja, daugiau jokio miesto taip stipriai ir nepamilau. Gal žmonės ne tie, gal oras, o gal mano pačios blogas įprotis viską lyginti su nuostabaus vyno, architektūros ir šilto bendravimo šalimi, kuri mane užbūrė ir įtraukusi bei apsvaiginusi nebenorėjo paleisti.

Nors Italijoje praleidau vos keletą dienų šios kelionės turbūt niekada nepamiršiu. Romos miestas mane kuo rimčiausiai įtraukė ir privertė atsiminti mokykloje prasnaustas nuobodokas istorijos pamokas.

Per porą dienų aplankėme pagrindines miesto puošmenas. Susižavėjau jaukiomis itališkomis kavinukėmis bei siauromis gatvelėmis pripildytomis žmonių juoko bei itališkų melodijų, kurios persipynusios sudarė puikų derinį. Teko paragauti ir itališko maisto, makaronų bei picos, kurie, kaip ir visa Italija paliko tik teigiamą nuomonę.


Jaučiau kaip Italija po truputį užkariauja mano norą čia pasilikti visada, todėl nejausdama ėmiau dairytis į mažus namukus ir svajoti apie savo gyvenimą dar visai nesenai nepažintame mieste, kurį pamilau vos per porą dienų.

Su draugu prisėdę prie Trevi fontanų panorėjome sustabdyti laiką ir pasimėgauti akimirkos grožiu. Trevi fone galėjai matyti šiltai bendraujančius žmones, kurie besimėgaudami vieni kitų draugija vaišinasi itališkais ledais, o įsistebeilijusi į vieną kažko besinervinantį ir susijaudinusį italą, kuris netikėtai priklaupė ant vieno kelio ir taip romantiškai pasipiršo savo draugei, negalėjau sulaikyti nuostabos. Štai tokią Italiją aš ir pamilau – unikalią, savą, romantišką bei nenuspėjamą.

Tai nepaprasta šalis, su nepaprasta kultūra, architektūra ir ore kvepiančia senove, kuri užburia savo magija. Tikiuosi šią šalį aplankyti dar kartą ir galbūt parašyti dar vieną laišką butelyje... Arrivederci!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius