Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 03 14

Romoje, Romeo romantiškai...

Pala, pala.. gi Paryžius meilės miestas. Kokie dar Romeo Romoje? Ar aš klystu? Na taip, Romoje dar nebuvau, bet žmonės sako, kad tai tikrai nuostabus, didingas, romantiškas...
Jurkevičių gidas po Romą "Sava Roma"
Jurkevičių gidas po Romą "Sava Roma"
Temos: 1 Roma

Pala, pala.. gi Paryžius meilės miestas. Kokie dar Romeo Romoje? Ar aš klystu?
Na taip, Romoje dar nebuvau, bet žmonės sako, kad tai tikrai nuostabus, didingas, romantiškas miestas.

„Visi keliai veda į Romą“ sakė viduramžių žmonės, „muziejus po atviru dangumi“, teigia ten apsilankiusieji, „amžinasis miestas“ rašo žurnalai ir knygos. Ach.. O kur dar mažiausia pasaulio miestas–valstybė Vatikanas, esantis Romos centre. Neminėsiu lankytinų objektų, kurių nemačiau, tik skaičiau ir girdėjau apie juos. Sako geriau vieną kart pamatyt negu šimtą kartų išgirst. Tikiuosi ši svajonė kada išsipildys, tada jau aš pasakosiu, o Jūs svajosit pamatyt :)

Apie Romos didingą istoriją skaitėme dar mokykloje. Imperatoriai, popiežiai, plebėjai ir diktoriai, įspūdingos karų istorijos ir nuostabūs statiniai, prie jų galime prisiliesti nuvykus į šį Italijos miestą. Galbūt todėl ši šalis viena iš tų, kurios atrodo mums artimos.
Nors negaliu meluoti savas mums ir Paryžius, Briuselis, Kijevas, Talinas, Berlynas ir Londonas, sava mums Ryga, Varšuva ir Roma, ir kiekvienas miestas šiame pasaulyje. Juk vienos žemės broliai ir sesės, vieno pasaulio vaikai esame. Visi savi mes po šita saule ir už jos. Nors kartais ir jaučiamės svetimi tarp savų.

O ką ten veikia Romeo romantiškai galėsiu papasakot grįžus :)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius