TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Kultūros ministerijos aukso žvaigžde apdovanotas Kauno valstybinio lėlių teatro vadovas Sigitas Klibavičius

Rugpjūčio 9 dieną Kultūros ministerijos aukso garbės ženklu „Nešk savo šviesą ir tikėk“ apdovanotas Kauno valstybinio lėlių teatro vadovas Sigitas Klibavičius.
Kultūros ministerijos aukso žvaigžde apdovanotas Kauno valstybinio lėlių teatro vadovas Sigitas Klibavičius
Kultūros ministerijos aukso žvaigžde apdovanotas Kauno valstybinio lėlių teatro vadovas Sigitas Klibavičius / Kultūros ministerijos nuotr.

Pasak ministerijos, aukščiausias jos apdovanojimas S.Klibavičiui skirtas už svarų indėlį ir ypatingus nuopelnus Lietuvos kultūrai ir menui, už iniciatyvas, inspiruojančias bendruomenę pozityviai veiklai, už asmeninę atsakomybę, kuriant kultūrinę ir dvasinę aplinką.

„Esu užkulisių žmogus, kaip ir daugelis teatro žmonių, bet tą šviesą, kurią skleidžia žmonės iš užkulisių, kurią pastebi, pajunta ir vertina vaikai, yra be galo prasminga, dėl to verta gyventi ir dirbti”, – sakė Sigitas Klibavičius.

Sigitas Klibavičius Kauno valstybiniam lėlių teatrui vadovauja jau daugiau kaip trisdešimt metų.

Jis ne vieną dešimtmetį yra Kauno valstybinio lėlių teatro flagmanas, kartu su teatro kolektyvu įgyvendinantis teatro įkūrėjų Stanislovo ir Valerijos Ratkevičių teatro misiją.

Kauno valstybinis lėlių teatras tapo vieno iš žymiausių Baltijos šalių teatro festivalio sostine. Kauno valstybinio lėlių tetaro festivalis tapo vienu iš laukiamiausių ir prestižinių Lietuvos ir Europos lėlių teatro įvykių.

Kauno valstybinio lėlių teatro vadovo nuopelnai buvo pastebėti ir įvertinti 2001 m. – Lietuvos teatro meno prizu „Kristoforas“ ir Kauno teatralų apdovanojimu „Fortūna“ už teatro vadybą, 2006 m. – Kauno miesto apdovanojimu II laipsnio “Santakos“ garbės ženklo ordinu, 2013 m. – Kauno miesto burmistro P.Vileišio sidabro medaliu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius