Metinė prenumerata vos už 7,99 Eur. 15-tos dienos proga!
Prenumeruoti

„Litexpo“ prasideda šiuolaikinio meno mugė „ArtVilnius’23“

Penktadienį parodų ir kongresų centre „Litexpo” Vilniuje prasideda didžiausias vizualiųjų menų renginys regione – šiuolaikinio meno mugė „ArtVilnius’23“.
Meno mugės „ArtVilnius'18“ projektai
Meno mugės „ArtVilnius'18“ projektai / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Keturioliktojoje mugėje planuoja dalyvauti 70 meno galerijų ir institucijų bei 300 menininkų iš 18 pasaulio šalių, pranešė organizatoriai.

Šių metų meno mugės tema ir akcentas – performatyvumas. 

Be pagrindinės šiuolaikinių meno galerijų programos „ArtVilnius’23“ bus pristatyta ir daug kitų projektų. Mugėje bus įrengta Projektų zona su pasaulinio garso menininkų, muziejų ir meno fondų kolekcijomis bei institucijų ekspozicijomis, veiks skulptūrų, instaliacijų ir performansų paroda „Takas“, bus tęsiama geriausių galerijų bei menininkų rinkimo tradicija, LRT studijoje vyks diskusijos, paskaitos, pokalbiai, veiks Jaunojo kolekcininko stendas.

Į mugę Vilniuje atvyks ne tik vietos, bet ir Latvijos, Ukrainos, Estijos, Prancūzijos, Danijos bei kitų šalių meno galerijos. Pirmą kartą joje dalyvaus tarptautinės galerijos „TÜTAR gallery“ iš Talino, „Art & Tonic“ iš Tartu, „Bilous Gallery“ iš Vienos, „Foreign territory“ iš Niujorko.

Sekmadienio vakarą bus apdovanoti žiūrovų išrinkta geriausia galerija ir geriausias menininkas.

Penktadienio vakarą, kai užsivers „Litexpo“ durys, lankytojai kviečiami į kitas Vilniaus erdves, kur vyks meno festivalis naktinėtojams „Art After Hours“. Festivaliui atsivers sostinės meno galerijų, meno institucijų ir meno erdvių durys, vyks susitikimai su kūrėjais, galerininkais, ekskursijos po parodas su menotyrininkais.

Tarptautinė šiuolaikinio meno mugė „ArtVilnius“ vyksta nuo 2009 metų, tuomet ji surengta kaip projekto „Vilnius – Europos kultūros sostinė“ programos dalis. Kasmet mugę aplanko per 23 tūkst. lankytojų. Tai vienintelė šiuolaikinio meno mugė Lietuvoje ir didžiausia meno mugė Rytų Europos regione.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius