TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Per S. Kairio vizitą Niujorke sutarta dėl kūrybinių industrijų sektoriaus stiprinimo

Kultūros ministrui Simonui Kairiui lankantis Niujorke, JAV, sutarta dėl kultūros ir kūrybinių industrijų sektoriaus stiprinimo, penktadienį pranešė Kultūros ministerija.
Simonas Kairys
Simonas Kairys / Pauliaus Peleckio / BNS nuotr.

S. Kairys dalyvavo Šiaurės Amerikos ir Lietuvos verslo (NALB) forume surengtose diskusijose apie kūrybinių industrijų ateitį ir žiniasklaidos vaidmenį dirbtinio intelekto plėtros kontekste.

Diskusijoje apie kūrybinių industrijų ateities iššūkius ministras akcentavo talentų auginimo šioje srityje poreikius, būtinybę kurti tvarią ekosistemą, užtikrinti sinergiją tarp skirtingų institucijų ir sektorių, nes kultūros ir kūrybinėms industrijoms augti ir tarptautiniam konkurenciniam pranašumui itin svarbus naujos kartos kūrėjų, technologijų talentų ir verslo profesionalų bendradarbiavimas.

Pasak ministerijos, forume su skirtingomis suinteresuotomis šalimis susitarta dėl kultūros ir kūrybinių industrijų sektoriaus augimo Lietuvoje, numatant institucijų įsipareigojimus ir veiksmus šiam tikslui siekti.

Per diskusiją S. Kairys atkreipė dėmesį į dirbtinio intelekto keliamas grėsmės, jį panaudojant melagingai informacijai kurti ir platinti.

Pasak jo, dezinformacijos srautas gali gerokai padidėti, tapti sunkiau identifikuojamas. Ypač tai aktualu daugelyje šalių artėjant rinkimams.

„Tam užkardyti itin svarbūs tarptautiniai susitarimai, bendrai kuriamos technologijos, neužmirštant teisingo atlygio kūrėjams, intelektinės nuosavybės apsaugos už kūrėjų sukurtų kūrinių panaudojimą dirbtinio intelekto sistemose klausimų. Nepriklausomos, tiriamosios žiniasklaidos stiprinimas, žurnalistų apsauga, visuomenės kritinio mąstymo didinimas yra ginklai, kuriais jau dabar ir ateityje bus siekiama suvaldyti dezinformacijos grėsmes. Tinkamai sukurtomis sąlygomis žiniasklaida pati atliks tai, kam ji skirta, – saugos demokratiją“, – kalbėjo kultūros ministras.

NALB forumas rengiamas septynerius metus, jis suburia kelis šimtus verslo, politikos, visuomenės lyderių ir siekia stiprinti Lietuvos bei Šiaurės Amerikos šalių verslo ryšius, kurti dialogą ir plėtoti sėkmingas partnerystes, taip prisidedant prie Lietuvos ekonominio augimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius