-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Savaitgalio įkvėpimai: aktorius Ainis Storpirštis apie meną, atskleidžiantį tamsiąsias žmogaus puses

„Domiuosi dažnai visuomenėje nutylimomis temomis. Juk kartais teigiama, kad žmogaus tamsiosios pusės yra blogis. Man kaip menininkui atrodo, kad tai tėra dalis tiesos. Lygiai toks pat blogis gali būti visuomenėje suprantamos pozityviosios žmogaus savybės“, – pasakodamas apie tai, kas jį domina mene, teigė žinomas aktorius Ainis Storpirštis. 15min klausia meno ir kultūros žmonių, kokie filmai, knygos, muzika ir kita kūryba įkvepia juos šiomis dienomis.
Ainis Storpirštis
Ainis Storpirštis / Irmanto Gelūno ir Pauliaus Peleckio nuotr.

Literatūra: Hermanas Hessė „Demianas“

„Sunku paaiškinti, kaip ir daugelį H.Hessės kūrinių“, – paklaustas, kodėl ši knyga jo mėgstamiausia atsakė A.Storpirštis.

Anot jo, ši knyga labiausiai atliepia žmoguje gyvenančių subasmenybių vertę individo pilnatvei ir ramybei gyvenime. „Tai, ką mes stengiamės užgniaužti gali tapti mūsų labai gerais draugais ir tai, kas draudžiama, dažniausiai būna draudžiama kitų, bet ne tavo vidaus“, – pasakojo menininkas.

Hermannas Hesse „Demianas“
Hermannas Hesse „Demianas“

Spektaklis: „Pagalvinis“ (rež. Jonas Vaitkus)

Kaip geriausią gyvenime matytą spektaklį A.Storpirštis išskiria Jono Vaitkaus režisuotą ir Jaunimo teatre rodytą „Pagalvinį“. Anot aktoriaus, šio spektaklio jau neberodo, tačiau dabar galima pamatyti naują Gintaro Varno pastatymą.

„Man atrodo, kad J.Vaitkus ir aktorių komanda (Dovilė Šilkaitytė, Sergejus Ivanovas, Saulius Sipaitis) gerai suprato apie ką ši pjesė. Man patinka gera šio spektaklio istorija, kuri nebuvo per daug prirežisuota. Dėl šios priežasties galėjau iš tiesų patirti pasaulį ir situaciją, kai du broliai atsiduria policijos tardomajame“, – pasakojo jis.

Anot recenzijos, skelbtos „Menų faktūros“ puslapyje, tai „istorija apie suimtą ir policininkų tardomą rašytoją Katurjaną, kuris, neapsikentęs tėvų „rūpesčio“, juos uždusina, o rašydamas šiurpias pasakas neva paskatina savo augintą neįgalų brolį žmogžudystėms, – ši istorija, regis, yra tik tvirtas pamatas, ant kurio McDonaghas kuria dar vieną kančios ir mirties akivaizdoje žmoniją išgelbėsiančią iliuziją – stebuklingą Pagalvinį.“

VIDEO: Neogotikinis trileris PAGALVINIS | Rež. Gintaras Varnas

Muzika: „The Doors“

Mėgstamiausia A.Storpirščio grupė yra amerikiečiai „The Doors“. Šios grupės jis pradėjo klausytis ne paauglystėje, bet studijų metais ir tą daro ligi šiol.

Viena iš priežasčių, kodėl ši grupė jam imponuoja, yra dainų tekstai. Jie kurti ne vien grupės vokalisto Jimo Morrisono, bet buvo pasiskolinti ir iš garsių poetų.

„Tie „laukiniai Vakarai“ man asocijuojasi su vidiniais žmogaus laukiniais vakarais, kraštutinumais, kuriuose slypi išminties ir slėpinių“, – pasakojo jis.

Pasak pašnekovo, jeigu reikėtų išskirti geriausią muzikinį kūrinį Ainio pasaulyje, tai būtų „The End“.

VIDEO: The End

Kinas: „Apocalypse Now“ (rež. Francis Ford Coppola)

Francio Fordo Coppola'os „Apocalypse Now“ aktorius žiūrėjo daug kartų. Jam patinka šio filmo estetika, slypinčių minčių visuma ir, be abejonės, jį sužavėjo filme vaidinęs legendinis aktorius Marlonas Brando.

„Ten nagrinėjama, kaip visuomenė iš žmogaus daro monstrą, ir susitikimas su tuo žmogumi asmeniškai. Manau, kad šia tema kalbama retai“, – sakė jis.

VIDEO: Apocalypse Now - Trailer

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius