Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Savaitgalio įkvėpimai: tapytojas Ž.Augustinas apie O.Tokarczuk bei Venecijos bienalę, kurios niekada nepraleidžia

„Klausimai atrodo sunkūs, nes esu maniakiškas menų gerbėjas ir išskirti ką nors iš jų nuolatinio srauto be galo sunku. Pabandysiu sugauti šiuo metu iš atminties išnyrančius kūrinius, susijusius su nelabai sena patirtimi“, – interviu 15min teigė tapytojas Žygimantas Augustinas. 15min klausia meno ir kultūros žmonių, kokie filmai, knygos, muzika ir kita kūryba įkvepia juos šiomis dienomis.
Žygimantas Augustinas
Žygimantas Augustinas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Knyga: Olgos Tokarczuk „Bėgūnai“

Iš neseniai skaitytojų knygų Ž.Augustinas išsirinko Nobelio premijos laureatės Olgos Tokarczuk knygą „Bėgūnai“. „Patyriau didelį malonumą skaitydamas“, – teigė jis.

15min nuotr./Olga Tokarczuk „Bėgūnai“
15min nuotr./Olga Tokarczuk „Bėgūnai“

Kinas: „Neįgarsintos mintys“, rež. Antonio Lukichas

Šiais metais „Kino pavasario“ programoje matytas Antonio Lukicho filmas „Neįgarsintos mintys“ tapytojui taip pat paliko įspūdį:

„Tai labai jautrus ir linksmas ukrainiečių režisieriaus darbas apie jauno žmogaus svajones ir šiuolaikinę Ukrainos realybę“.

VIDEO: Neįgarsintos mintys l KINO PAVASARIS 2020

Parodos: „Venecijos bienalė 2019“ bei „Venecijos bienalė 2013“

Kaip sakė tapytojas, jis nepraleidžia nė vienos Venecijos bienalės nuo 2007 metų. Jis išskiria dvi didžiausią įspūdį palikusias parodas:

„Ypač [išskirčiau] 2013 m. Massimiliano Gioni kuruotą 55-ąją Venecijos bienalę „Palazzo Enciclopedico“, kurioje buvo atkreipiamas dėmesys į meną kaip žmogaus vidinio pasaulio išraišką, nesureikšminant estetikos vystymosi tradicijos ar politinių aktualijų“, – mano jis.

„Mėgstu šią bienalę dėl jos įvairovės, jei kuruotoji parodos dalis nuvilia, visada galiu atrasti ką nors įdomaus nacionaliniuose paviljonuose, o kai pavargstu nuo šiuolaikinio meno, galiu užsukti į kurią nors iš nuostabių Venecijos bažnyčių ir pasigrožėti senovine tapyba, instaliuota taip kaip sumanė pats dailininkas arba architektas“, – tęsė jis.

Muzika: Walteris „Gavitt“ Fergusonas Byfieldas

Vienas iš nesenų atradimų Ž.Augustino grojaraštyje – 101 metų menininkas Walteris „Gavitt“ Fergusonas Byfieldas, gimęs 1919 metais Panamoje, Kosta Rikos kalipso dainininkas ir dainų autorius.

„Jis visą gyvenimą beveik neišvykdamas praleido dainuodamas Cahuita kaimelyje, įrašinėjo dainas į sūnaus padovanotą kasetinį magnetofoną ir pardavinėjo turistams. Tik būdamas 83-ejų (2002 m.) išleido pirmą kokybišką CD su Papaya Music. Įrašų kompanija buvo priversta atvažiuoti pas jį į kaimą ir įsirašyti jo dainas, nes Walteris Fergusonas atsisakė vykti į sotinę San Chosė.“

VIDEO: 01 - Walter Gavitt Ferguson - Cahuita As A Beautiful Place

Teatras: Oskaro Koršunovo gerbėjas

Pašnekovas sakė, jog yra režisieriaus Oskaro Koršunovo gerbėjas:

„Iš atminties kažkodėl iškyla jo spektaklis pagal Maksimo Gorkio pjesę „Dugne“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius