-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Teatrologui Petras Bielskiui – Kultūros ministerijos apdovanojimas

Režisierius, teatrologas Petras Bielskis bus apdovanotas Kultūros ministerijos garbės ženklu „Nešk savo šviesą ir tikėk“.
Teatrologas Petras Bielskis
Teatrologas Petras Bielskis / Facebook.com nuotr.
Temos: 1 Petras Bielskis

Aukščiausias ministerijos apdovanojimas 80-metį švenčiančiam P.Bielskiui skiriamas už svarų indėlį ir ypatingus nuopelnus Lietuvos kultūrai ir menui, už iniciatyvas, inspiruojančias bendruomenę pozityviai veiklai, už asmeninę atsakomybę, kuriant kultūrinę ir dvasinę aplinką, pranešė Kultūros ministerija.

Apdovanojimas bus įteiktas šeštadienį Klaipėdos Žvejų rūmuose.

P.Bielskis gimė 1935 metais, už antisovietinę veiklą jis kalintas Komijos lageriuose, grįžęs į Lietuvą studijavo Vilniaus universitete, Lietuvos konservatorijoje, Lunačiarskio teatro meno instituto aspirantūroje Maskvoje.

P.Bielskis dirbo Šiaulių dramos teatro aktoriumi, Lietuvos TV režisieriumi. 1975 metais prie tuometinių Menininkų rūmų Vilniuje jis įkūrė Novelės teatrą, iki 1985 metų jame režisavo. Nuo 1980 metų jis buvo Klaipėdos universiteto (iki 1991 metų – Lietuvos konservatorijos Klaipėdos fakultetas) dėstytojas, nuo 1991 metų – Teatro pedagogikos katedros vedėjas, nuo 2010 metų – profesorius.

P.Bielskis yra Balio Sruogos, vyskupo Motiejaus Valančiaus premijų laureatas, Šilalės rajono garbės pilietis, 2009 metais išrinktas pilietiškiausiu klaipėdiečiu, pernai jam suteiktas Klaipėdos kultūros magistro titulas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius