Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Palangiškis Vytautas Kusas Velykoms papuošė rekordinio dydžio žąsies kiaušinį

Palangiškis menininkas Vytautas Kusas, išgarsėjęs originaliais ornamentais išpjaustinėtais kiaušinių lukštais, tvirtai užsidarė duris ir išjungė telefoną. Šioms Velykoms jis dekoruoja į Lietuvos rekordų knygą patekusį žąsies kiaušinį.
Vytautas Kusas
Vytautas Kusas / Aurelijos Kripaitės/15min.lt nuotr.
Temos: 2 Kiaušiniai Velykos

Imtis tokio darbo prieš šventes V.Kusas iš pradžių neplanavo – ruošėsi kelioms asmeninėms parodoms Vakarų Lietuvoje. „Tačiau gyvenimas yra nenuspėjamas. Štai atsirado šis kiaušinis ir viskas užvirė“, – pasakojo menininkas. 

Išgirdęs apie Jevgenijos ir Mindaugo Gražulių ūkyje Trakų rajone padėtą rekordinio dydžio žąsies kiaušinį, svėrusį net 260 g, V.Kusas iš karto susisiekė su ūkininkais.  „Jie mielai man tą kiaušinį padovanojo. Supakavo jį taip, kad net į kosmosą būtų galima siųsti ir jis nesudužtų“, – juokavo kūrėjas.

Rekordinio dydžio kiaušinio lukštas pasirodė kur kas trapesnis nei įprasto žąsies kiaušinio. Dičkio lukštą menininkas išpuošė lietuviškais motyvais – išpjaustinėjo liaudies mene itin pamėgtą saulutę. 

Neseniai tūkstančius skylučių jis pragręžė anties kiaušinio lukšte. Tačiau rezultatu nespėjo pasidžiaugti – lukštas sutrupėjo tiesiog rankose. „Net garso nebuvo... Kai sudaužiau kiaušinį, kilo ne pyktis, o azartas“, – prisiminė  V.Kusas.  

Kruopštumo reikalaujančio darbo jis imasi išsijungęs telefoną: „Ranka tarsi prisitaiko prie širdies plakimo. Bet jei esi kavos ar arbatos prisigėręs – tai nepavyksta. Net telefoną reikia išsijungti, nes jei sučirkštų, ranka gali sudrebėti ir viską sugadinti.“ 

Su menininku neseniai susisiekė ūkininkai Deimantė ir Robertas iš Alytaus. Jie kūrėjui ketina atsiųsti rekordiniam kiaušiniui mažai nusileidusį kitą dičkį – 245 g. svėrusį žąsies kiaušinį. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius