TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Didžiausiam renginiui Kaune reikia tūkstančio savanorių: kviečia prisijungti ir žada įspūdžius

2022 metų sausio 22 dieną Kauno Nemuno sala taps didžiule scena, o „Žalgirio“ arena – didžiausiu Europos ekranu. Europos kultūros sostinės metų programą pradės trilogijos pirmasis veiksmas „Sukilimas“, kurio metu bus žadinamas Mitinis Kauno Žvėris. Šiam renginiui „Kaunas – Europos kultūros sostinė 2022“ ieško tūkstančio savanorių ir kviečia prisijungti prie istorinio įvykio bei didžiausio kada nors buvusio kultūrinio įvykio Kaune.
Į Kauną sugrįžo tradicinė „Kiemų šventė“
Į Kauną sugrįžo tradicinė „Kiemų šventė“ / Andriaus Aleksandravičiaus nuotr.

Savanoriai, dar vadinami Kultūristais, taps pagrindiniais šio įspūdingo įvykio varikliais ir turės vienetinę galimybę didžiausią renginį Kauno istorijoje pamatyti iš labai arti.

Įspūdingą šou stebės dešimtys tūkstančių miestiečių ir svečių, o renginiui įsibėgėjus veiksmas pasklis po Kauno gatves, kur šventė tęsis.

Pasak „Kaunas 2022“ Savanorystės ir svetingumo projektų koordinatorės Marijos Pulokaitės, nors atrodo, kad tūkstantis yra labai daug, tačiau kiekvieno prisijungusio pagalba yra svarbi, o savanoriui bus skirta konkreti užduotis.

„Kadangi tai bus didžiulio masto renginys, tai mes kviečiame savanoriauti būtent jame, o paskui, jei patiks – prisijungti ir prie kitų renginių, kurie vyks visus metus“, – sakė M.Pulokaitė.

Kaip galima prisidėti?

  • Tapti didžiojo šou dalimi ir pasirodyti scenoje;
  • pasitikti ir informuoti žiūrovus bei koordinuoti jų srautus;
  • prisidėti prie įvairių aktyvacijų mieste įgyvendinimo;
  • informuoti lankytojus info centruose;
  • pasitikti ir asistuoti renginio svečiams iš užsienio;
  • fotografuoti, filmuoti ir platinti informaciją;
  • prisidėti prie renginio prieinamumo žiūrovams su individualiais poreikiais;
  • pagelbėti savanorių zonose.

Veiklos – pačios įvairiausios

Kaip sakė M.Pulokaitė, savanoriai, kurie taps pasirodymo dalimi, bus kviečiami į repeticijas, o savanorystei scenoje ieškoma apie 150 žmonių.

Jie repetuos kartu su režisieriumi Chrisu Baldwinu, kuris yra prisidėjęs prie 2012-ųjų Londono olimpinių žaidynių atidarymo, taip pat kuria didelio masto renginius visoje Europoje. Kaune Ch.Baldwinas dirbs kartu su geriausiais Lietuvos profesionalais.

„Tada yra labai svarbi dalis – žiūrovų savanoriai. Koronaviruso sąlygomis bus atskiros zonos, išskirstyti žmonių srautai. Savanoriams teks ir skenuoti bilietus, pasirūpinti žiūrovų saugumu, kad kiekvienas įeitų ir patektų į renginį“, – kalbėjo M.Pulokaitė.

Informacijos centruose dirbs komunikacijos savanoriai, taip pat ieškoma svetingumo savanorių, kuriems reikės priimti iš užsienio atvykstančius svečius, svarbius asmenis – pasitikti, sutikti, nukreipti, parodyti miestą, pakviesti į turus ir pan.

„Taip pat mes rūpinsimės žmonėmis su įvairiais specialiaisiais poreikiais, jiems bus atskira zona. Apmokysime savanorius, kaip pasirūpinti šiais asmenimis ir priimti juos.

O savanorių centro savanoriai rūpinsis pačiais savanoriais – kad jiems nepritrūktų arbatos, būtų šilta ir jauku, kad, jei bus poreikis, būtų kuo pakeisti vieną ar kitą savanorį.

VIP renginyje taip pat reikės pagalbos. Savanorių pagalba svarbi ir mieste, kur tęsis šventė. Tokios yra smagios galimybės prisijungti – kiekvienam pagal savo norą. Tad kiekvienas besiregistruojantis gali išsirinkti tris labiausiai jam artimas sritis, ir tada, pagal poreikį, parinksime, į kokią grupę jis paklius“, – kalbėjo pašnekovė.

Savanorių centras prieš renginį bus įkurtas Žalgirio arenoje.

Kodėl reiktų nepraleisti progos?

Pasak M.Pulokaitės, gruodžio pradžioje planuojamas didelis instruktažas savanoriams, kurio metu bus išsamiau pristatytas sausio 22-ąją vyksiantis renginys.

„Papasakosime iki detalių apie kiekvienos veiklos atsakomybes. Po to kiekvieną savaitę susitiksime komandos formavimo susitikimuose. Jie nebus privalomi, tačiau juose bus dar daugiau detalių, taip pat norime, kad savanoriai vieni kitus pažintų.

Turėtų būti labai įdomu prisijungti prie šio renginio. Tai bus didžiausias renginys, kokį kada nors Kaunas yra matęs, daug svečių už užsienio. Tiek mastas, tiek renginio svarba yra išskirtiniai. Tad tapti viso to dalimi, pamatyti viską iš vidaus ir padėti tam įvykti – tai esminiai dalykai, kodėl reiktų nepraleisti progos.

Gali renginį stebėti kaip žiūrovas, bet, tapdamas savanoriu, kitaip jausiesi – jausiesi prisidėjęs. Kreipiamės į tuos kauniečius, kuriems svarbu, kad jų miestas sublizgėtų, o svečiai ir žurnalistai išsivežtų gražiausius įspūdžius apie Kauną“, – sakė M.Pulokaitė.

„Ar aš tiksiu?“

„Ar aš tiksiu?“

Tokį klausimą sau užduoda tie, kurie norėtų savanoriauti, tačiau abejoja.

„Kartais žmonės įsivaizduoja, kad reikės atlikti daugybę užduočių, kad nesusigaudys, nežinos. Tačiau taip nėra.

Todėl ir reikia tiek daug savanorių – kiekvienas savanoris atliks mažą konkrečią užduotį. Visas jas sudėjus į visumą – didelis darbas.

Pavyzdžiui, reikia skenuoti bilietus. Ir tai bus didžiulis prisidėjimas. Arba, jeigu žmogus dirbs informcijos centre, jis išmoks tam tikrą informaciją arba turės atmintinę. Tai taip pat didelė pagalba.

Nereikės daryti visko – savanoris turės konkrečią užduotį, jam viskas bus paaiškinta. Kiekviena savanorių grupelė turės lyderį – tos grupelės vadovą, į kurį bus galima kreiptis, jei kas neaišku ar žmogus tiesiog pavargo“, – kalbėjo M.Pulokaitė.

Organizatoriai sako, kad savanoriauti gali ir tie žmonės, kurie nemoka ar menkai moka anglų kalbą, mat pozicijų, kur kalbos nereikia, taip pat yra.

Savanorystė neturi ir amžiaus, todėl tapti Kultūristais gali įvairaus amžiaus žmonės.

„Kiekvienas darbas labai svarbus, o jų visuma lemia svetingumą. Pagrindinė savanorių atsakomybė ir yra svetingas renginys. Juk žiūrovus sutiks ne organizatoriai, o būtent savanoriai“, – kalbėjo M.Pulokaitė.

Daugiau informacijos ir registracija – čia.


Kitąmet Kaunas ir Kauno rajonas taps vieta, kurioje neišvengsi kultūros. Suplanuota daugiau kaip 40 festivalių, per 60 parodų, daugiau kaip 250 scenos meno renginių (iš kurių daugiau nei 50 premjerų), daugiau nei 250 koncertų.

Visa 2022 metų programa – čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius