-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaune – istorinis įvykis: miestą ir miestiečius palaimino keturių konfesijų dvasininkai

Kaune baigiasi pirmą kartą čia surengtas Istorijų festivalis. Jo pabaiga pažymėta itin jauriu ir prasmingu įvykiu. Buvusiose senosiose kapinėse, dabartiniame Ramybės parke susitiko keturių konfesijų dvasininkai, kurie pagal savo apeigas palaimino miestą ir miestiečius – musulmonų imamas Abdushukur Manonov, stačiatikių diakonas Konstantinas Pankrašovas, evangelikų liuteronų kunigas Saulius Juozaitis ir katalikų kunigas Vilius Sikorskas.
Keturių konfesijų dvasininkai palaimino miestą ir miestiečius
Keturių konfesijų dvasininkai palaimino miestą ir miestiečius / Mariaus Vizbaro / 15min nuotr.

Istorijų festivalis baigėsi ten, kur prasidėjęs – Ramybės parke. Čia susitikę keturių skirtingų konfesijų dvasininkai ne tik palaimino miestą ir miestiečius.

Pasak organizatorių, parkas simbolizuoja abipusės pagarbos erdvę, kurioje sugyvena skirtingos kultūros ir tradicijos. Senosios Kauno kapinės savo kultūrine įvairove bei istorija yra viena įdomiausių, turtingiausių Kauno vietų, kur amžino poilsio vietą rado keturių religijų tikintieji, žymiausi Kauno gyventojai.

Keturių dvasininkų palaiminimas tapo ir simboliniu dialogo, atvirumo, ir pagarbos ženklu, palinkėjimu, kad kiekvienas atrastų savyje empatijos, užuojautos bei bendrystės, o miestas taptų tolerancijos ir skirtingų kultūrų susitikimo vieta.

Apie tai kalbėjo ir „Kaunas – Europos kultūros sostinė“ programos „Atminties biuras“ kuratorė Daiva Citvarienė, teigdama, kad tai, kas vyko Ramybės parke, buvo pagarba savo praeičiai, miestiečiams, žmonėms, kurie čia palaidoti, kurie kūrė šį miestą.

Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Keturių konfesijų dvasininkai palaimino miestą ir miestiečius
Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Keturių konfesijų dvasininkai palaimino miestą ir miestiečius

„Buvo savaitė nuostabios kelionės. Šiandien aš matau ir tikiu, kad dalyvaujame istoriniame įvykyje, kai keturių konfesijų, religijų, kultūrų ir tradicijų žmonės čia kalba apie tai, kad mes visi galime būti kartu, gerbti vienas kitą būti atviri vieni kitiems. Būtent tai ir nori pasakyti Istorijų festivalis.

Esu dėkinga, kad šie dvasininkai palaimino mus, mūsų miestą ir mūsų darbus. Tikiuosi, kad su visų mūsų pagalba į šį miestą tamsios dienos negrįš“, – sakė D.Citvarienė.

Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Keturių konfesijų dvasininkai palaimino miestą ir miestiečius
Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Keturių konfesijų dvasininkai palaimino miestą ir miestiečius

Istorijų festivalį, kuris ketina tapti tradiciniu Kauno renginiu, organizavo „Kaunas 2022“, o jo metu buvo galima apsilankyti maždaug pusšimtyje įvairių renginių.

Istorijų festivalio atidaryme muzikinę kantatą „Ramybės. Ramybės...“ atliko specialiai šiai progai suburtas „Istorijų choras“, veikė parodos, Ramybės parke apsigyveno britų menininkės Jenny Kagan interaktyvi šviesos ir garso instaliacija, nuskambėjo Kauno geto orkestrui atminti skirtas koncertas bei vyko kiti renginiai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius