Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kauno rajonas daugiau nei mėnesį švęs „Kaunas 2022“ projekto „Šiuolaikinės seniūnijos“ finalą

„Kaunas ir Kauno rajonas – Europos kultūros sostinė 2022“ projekto „Šiuolaikinės seniūnijos“ dalyviai švenčia antrojo sezono kulminaciją.
„Kaunas 2022“ projektas „Šiuolaikinės seniūnijos“
„Kaunas 2022“ projektas „Šiuolaikinės seniūnijos“ / Organizatorių nuotr.

Nuo bendruomenės kurtų instaliacijų, vedančių į atvirą keramikos ir molio muziejų Rokuose, iki ekologijos festivalio Lapėse: rugpjūčio–rugsėjo mėnesiais Kauno rajono seniūnijos atskleis kiekvienos iš jų unikalų identitetą, vienijantį bendruomenes ir viliojantį Kauno rajono svečius, rašoma „Kaunas 2022“ pranešime žiniasklaidai.

Kelionė pokyčio link

„Šiuolaikinių seniūnijų“ gretas 2020 metų pradžioje papildžiusių Kačerginės, Kulautuvos, Babtų, Domeikavos, Samylų, Raudondvario, Ežerėlio ir Lapių seniūnijų bendruomenės visus metus kartu su „Kaunas 2022“ atstovais bei Lietuvos menininkais ieškojo priemonių, kurios suburtų bendruomenes ir atskleistų kiekvieno miestelio istorinę atmintį bei šiuolaikinę tapatybę skirtingomis formomis.

Bendradarbiavimą su menininkais bei „Kaunas 2022“ kuratoriais tęsė ir projekto senbuvės – Rokų, Vilkijos, Karmėlavos, Garliavos apylinkių ir Ringaudų seniūnijos, 2019 m. finalą pažymėjusios lazerių šou, dirbtuvėmis, šiuolaikinio cirko pasirodymais ir kitais vietos identitetą kūrybiškai įprasminančiais renginiais.

„Iš 25 Kauno rajono seniūnijų šįmet iš naujo ir kiek kitaip susipažinsime net su 15. Vietos bendruomenės, kultūros įstaigos, verslo partneriai ir įvairių sričių kūrėjai vienijasi tam, kad atskleistų įdomiausius dalykus apie kiekvieną miestelį.

Šie metai skiriasi nuo praėjusiųjų: siekėme daugiau įtraukti vietinius menininkus, amatininkus, kurie geriausiai pažįsta bendruomenių ir vietovių specifiką,“ – sako projekto „Šiuolaikinės seniūnijos“ kuratorė Augustina Kinderytė.

Organizatorių nuotr./„Kaunas 2022“ projektas „Šiuolaikinės seniūnijos“
Organizatorių nuotr./„Kaunas 2022“ projektas „Šiuolaikinės seniūnijos“

Unikalios po vieną, stiprios kartu

Pasak projekto organizatorių, „Šiuolaikinių seniūnijų“ tikslas – skatinti bendruomenių pasididžiavimą savo gyvenamąja vieta bei įkvėpti jas ieškoti vietos unikalumų ir juos įprasminti įvairiose veiklose, nepamirštant veikti kartu ir švęsti projekto pabaigą drauge su kitomis šiuolaikinėmis seniūnijomis.

Tad projekto antrojo sezono finalą pažymintys renginiai – ekskursija šokio ritmu Raudondvaryje, kūrybinė laboratorija ant ratų Babtuose, šiuolaikinio cirko pasirodymas Linksmakalnyje, kelionė traukiniu neįprastu maršrutu Garliavos apylinkių seniūnijoje ir kiti – yra seniūnijų ir projekto organizatorių kvietimas švęsti bendruomenių kelionę pokyčio link. Iš uždarumo – į atvirą bendruomenę ir tinklų kūrimą su kitomis bendruomenėmis bei kultūros atstovais, menininkais, iš pasyvumo į aktyvų įsitraukimą ir kūrybą bei pasididžiavimą savo gyvenamąja vieta.

Kiekviena projekto „Šiuolaikinės seniūnijos“ dalyvė ruošia po staigmeną lankytojams – finalinį projekto renginį, atspindintį unikalų vietos ir bendruomenės identitetą bei įprasminantį šių metų žingsnius link šiuolaikiškų miestelių, virsmo Europos kultūros sostinės dalimi. Visų projekto didžiųjų renginių sąrašą galite rasti čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius