-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Savaitgalį Babtuose – naktinė maisto edukacija, grupių „jauti“ ir „Baltos varnos“ koncertas

Maisto laboratorija troleibuse, naktipiečiai, šviesos instaliacija bei grupių „jauti“ ir „Baltos varnos“ koncertas – taip šeštadienį „Kaunas ­– Europos kultūros sostinė 2022“ projekto „Šiuolaikinės seniūnijos“ finalą švęs kairiajame Nevėžio krante įsikūrusi Babtų seniūnija. Kartu panaktinėti bendruomenė kviečia ne tik savo apylinkių gyventojus, tačiau ir svečius. Šventės pradžia – 20 val.
Babtuose – "Šiuolaikinių seniūnijų" finalinis renginys
Babtuose – "Šiuolaikinių seniūnijų" finalinis renginys / Andriaus Aleksandravičiaus nuotr.

„Šiuolaikinių seniūnijų“ projekte Babtai dalyvauja jau trečius metus. Šiemet šventė „Vasaros naktipiečiai“, kurios pagrindinis akcentas – maistas, vyks Žalgirio pergalės parke, šalia autostrados Klaipėda – Vilnius. Lankytojų lauks ne tik maisto laboratorija troleibuse, tačiau ir maisto edukacija tamsoje, bendruomenės narių suneštinis piknikas.

Troleibusas – bendruomenės idėja

Babtų kultūros centro direktorė Eglė Patinskaitė sako, kad prisijungusi prie „Šiuolaikinių seniūnijų“ projekto vietos bendruomenė pasuko ieškojimų keliu: „Ko mes norime, ko siekiame? „Šiuolaikinės seniūnijos“ mums suteikė galimybė kurti, kažką pasidaryti savo seniūnijos labui, vietos žmonėms. Bet kūryba niekada nėra labai lengva, todėl iš karto buvo diskusijos, idėjų generavimas, buvo ir ginčų.

Šis projektas mums suteikė galimybę išreikšti save, prie jo aktyviai prisijungė ir kitos seniūnijos bendruomenės – Panevėžiuko, Pagynės, Sitkūnų ir kitos. Mes kartu šį projektą vystėme ir kartu išaugome iki finalinio renginio. Tai labai svarbu. Manau, kad rezultatas geras.“

Ieškodami idėjos „Šiuolaikinių seniūnijų“ projektui babtiškiai nutarė įsigyti troleibusą. Babtų seniūnija – didelė savo plotu, tad reikėjo rasti sprendimą, kaip pasiekti ir atokesnes seniūnijos vietas.

„Ilgai svarstėme, mat seniūnijoje yra labai daug aktyvių bendruomenių. Kas mus jungtų? Buvo mintis per seniūniją eiti pažintiniu keliu, o paskui pagalvojome, kad gal geriau tegul veža troleibusas. Įsigijome jį iš troleibusų parko, nurašytą. Menininkas Gabrielius Žvirblis kartu su bendruomene išrinko eskizą, kurį norėjome matyti“, – pasakojo E.Patinskaitė.

Troleibusas buvo apipavidalintas piešiniais, simbolizuojančiais pagrindines Babtų seniūnijos vietas. Jis tapo ir nauja Babtų bendruomenės kultūrine erdve. Tiesa, troleibusas pats nevažiuoja, todėl po skirtingas seniūnijos vietas jį tenka tempti.

Tačiau tokia idėja pasiteisino – pernai vasarą nevažiuojanti transporto priemonė aplankė daugelį Babtų seniūnijos vietų.

Andriaus Aleksandravičiaus nuotr. /Babtuose – "Šiuolaikinių seniūnijų" finalinis renginys
Andriaus Aleksandravičiaus nuotr. /Babtuose – "Šiuolaikinių seniūnijų" finalinis renginys

Šventėje – ir grilio meistrai

Šeštadienį troleibusas sustos Žalgirio parke. Jame vyks maisto laboratorija, į kurią degustuoti įvairių patiekalų kviečiami visi šventės svečiai.

Žalgirio pergalės parkas pasirinktas dėl to, kad tai – kiek atokesnė vieta nuo seniūnijos centro ir kitų bendruomenių: „Norime daryti naktipiečius, naktinį renginį ir, būdami parke, netrukdysime gyventojams garsu, triukšmu ar kvapais“, – pasakojo E.Patinskaitė.

Renginyje dalyvaus kompanijos „Wild Chef“ grilintojai, kurie demonstruos, kaip lauko sąlygomis galima pasigaminti įvairius patiekalus, net iškepti šakotį.

Žalgirio pergalės parke esantys koplytstulpius nušvies instaliacija, vakaro metu koncertuos Babtų kultūros centro pučiamųjų orkestras „Algupys“, atlikėjos Teidė ir Vitalija, grupės „jauti“ bei „Baltos varnos“.

Dominyko Kazimiero Putausko nuotr./Grupė „jauti“
Dominyko Kazimiero Putausko nuotr./Grupė „jauti“

Įsijungė daug vietinių gyventojų

Į finalinį „Šiuolaikinių seniūnijų“ renginį Babtuose įsijungė daug vietinių gyventojų – vieni rūpinasi organizaciniais reikalais, kiti – tempia troleibusą, stato pakylą, mat darbų, organizuojant tokį renginį, netrūksta.

Kodėl seniūnija pasirinko maisto temą? E.Patinskaitė sako, kad maistas taip pat yra jungtis: „Maistas visada žmones labai vienijo. Turime ir tradicinę šventę Babtuose – obuolynes, kuri susijusi su sodais. Tad apsvarstę ir pasirinkome maisto temą.“

Babtų bendruomenė taip pat kviečia ne tik dalyvauti jų šventėje, tačiau ir atrasti pačią seniūniją bei jos lankytinas vietas: radijo stotį, iš kurios žinios sklido 1991 m. sausio 13-ąją, Sitkūnuose, Liepų alėją Pagynės kaime, pasigėrėti kraštovaizdžiu nuo Nevėžio šlaito, ant kurio kalnelio pastatytas paminklas Dariui ir Girėnui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius