-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Trečią kartą į Kauną grįžtanti Laimės diena kviečia tausoti aplinką

Pasaulinė Laimės diena į Kauną ir Kauno rajoną sugrįžta jau trečią kartą. Kaip ir kasmet, ji bus švenčiama kovo 20 d.
Laimės diena Kaune bus švenčiama kovo 20 dieną
Laimės diena Kaune bus švenčiama kovo 20 dieną / „Kaunas 2022“ nuotr.

„Kaunas 2022“ komanda Laimės dieną kasmet atkreipia dėmesį į vis kitą žmogaus ir visuomenės gerovės pusę, rašoma „Kaunas - Europos kultūros sostinė 2022“ pranešime spaudai.

Praėjusiais metais ji buvo skirta tiems, kuriems įsitraukti į kultūrinį miesto gyvenimą: lankytis muziejuose, bibliotekose, parodose, visuomeniniuose objektuose, yra sunkiau. Net 150 organizacijų, prisidėjusių prie Laimės dienos minėjimo, surengė 160 renginių Kaune ir Kauno rajone: jie buvo pritaikyti žmonėms su negalia, vyko ekskursijos gestų kalba. Susibūrusiųjų švęsti Laimės dieną buvo tiek, kiek nesutilptų dviejose Žalgirio arenose – net 36 500.

Šiemet Laimės diena kviečia atsigręžti į aplinką, kurioje gyvename, susimąstyti apie sąmoningą ir atsakingą vartojimą, savo indėlį į gamtos išsaugojimą, siūlydama temą „Laimė sugyventi“.

„Nors viena iš svarbių kultūros misijų šiuolaikiniame pasaulyje – tvarus kūrybinis procesas, tačiau iki šiol per mažai apie tai kalbėjome. Šiemet norime atkreipti dėmesį, kad kurdami, veikdami, darydami kasdienius darbus esame gamtos dalis ir tik sugyvendami su ja, kuriame aplinką, kurioje gera gyventi visiems“, – sako „Kaunas 2022“ direktorė Virginija Vitkienė.

Pasak jos, kultūros aplinkoje vis dar yra daugybė procesų ir veiklų, apie kuriuose nesusimąstome ir kurie nėra draugiški aplinkai: tai ir renginio vietos pasiekiamumo galimybė dviračiu ar viešuoju transportu, vienkartinių daiktų ir plastiko naudojimas, išteklių ir energijos taupymas, rūšiavimo kultūros įmonėje nebuvimas.

„Kviečiame į Laimės dienos šventę įsitraukti visus, pasitelkiant vaizduotę ir mažais žingsneliais kuriant tvaresnę aplinką – gal Laimės dieną galiu paminėti atvykdamas į darbą dviračiu ar su draugais surengdamas drabužių ar augalų mainytuvių vakarėlį, galbūt atsinešęs pietus į biurą ir pakvietęs tą padaryti ir kolegas, gal inicijuodamas rūšiavimo pradžią savo darbovietėje, o gal nieko nepirkdamas? Kiekviena mokykla, darželis, biblioteka, muziejus, kavinė, didelė ir maža verslo bendrovė, kaimynų bendruomenės, laiptinių gyventojai – visi yra laukiami tvariai minėti Laimės dieną“,– tikina V. Vitkienė.

Savo Laimės dienos sumanymus įmones ir organizacijas kviečiame registruoti čia ir kovo 20 d. sukurti žalesnį Kauną ir Kauno rajoną. Registracija vyks iki vasario 28 d.

Laimės diena pradėta minėti 2013 m., kai Jungtinių tautų organizacija, siekdama stiprinti vieną svarbiausių emocijų žmogaus gyvenime – laimę, inicijavo šios dienos minėjimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius