Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 09 09

Yoko Ono draugas Jonas Hendricksas: kuo daugiau žiūri į jos kūrinius, tuo geresni jie tampa

Rugsėjo 10 dieną Kauno paveikslų galerijoje atidaroma Yoko Ono paroda „Laivės pažinimo sodas“, ši paroda – vienas svarbiausių renginių „Kaunas – Europos kultūros sostinė 2022“ programoje. Y.Ono gerai žinoma ne tik dėl to, kad buvo legendinės grupės „The Beatles“ nario Johno Lennono žmona, bet ir dėl savo išskirtinės kūrybos bei spalvingos asmenybės.
Johnas Hendrickas
Johnas Hendrickas / Teodoro Biliūno / BNS nuotr.

Retrospektyvi paroda „Laisvės pažinimo sodas“, kuruojama gero menininkės draugo ir „Fluxus“ judėjimo kuratoriaus Jono Hendrickso, kuris atvyko į Kauną supažindinti kauniečius ir miesto svečius su žymios menininkės kūryba.

Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Johnas Hendrickas
Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Johnas Hendrickas

Su J.Hendricksu kalbamės apie Yoko Ono asmenybę, jos kūrybą, menininkės darbų svarbą šių dienų kontekste. Be to, neišvengiamai paliečiame „Fluxus“ judėjimo temą, nes Y.Ono, žinodama, kad Kaunas yra jos bičiulio ir „Fluxus“ įkūrėjo Jurgio Mačiūno gimtasis miestas, galimybei parodyti kauniečiams savo darbus net nesuabejojus ištarė „taip“.

J.Hendricksas yra meno kolekcionierių Gilberto ir Lilos Silvermanų „Fluxus“ kolekcijos sudarytojas ir kuratorius. Ši kolekcija pradėta rinkti 1977 metais ir padovanota MoMa muziejui 2008-aisiais. Be „Fluxus“ darbų kuravimo, J.Hendricksas yra Y.Ono instaliacijos „Ex It“ ir parodos „Laivės pažinimo sodas“ kuratorius.

Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Johnas Hendrickas
Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Johnas Hendrickas

„Fluxus“ – tai 7-ajame XX a. dešimtmetyje susikūręs tarptautinis menininkų, kompozitorių, architektų ir dizainerių judėjimas. „Fluxus“ prieštaravo profesionaliajam menui ir siekė atsitiktinumo bei sujungti įvairias menines technikas ir disciplinas. Fluxus – tai juoko ir žaidimo stichija žmonių visuomenėje, tai pasišaipymas iš šiuolaikinio gyvenimo įpročių, kasdienybės bei rutinos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius