-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 08 06

10 filmų su aktoriais iš „Hario Poterio“

Hario Poterio istorija yra viena populiariausių tiek literatūros, tiek kino pasauliuose. Todėl nieko keisto, kad filmų serijoje vaidinęs aktorius Danielis Radcliffe turbūt ilgam daugelio atmintyje liks Hariu Poteriu. Lygiai kaip Rupertas Grintas – Roniu Vizliu, o Emma Watson – Hermiona Įkyrėle. Vis dėlto nuo paskutinės „Hario Poterio“ dalies praėjo jau šešeri metai, per kuriuos šie aktoriai sukūrė ne vieną vaidmenį. Pristatome tokių filmų dešimtuką.
Kadras iš filmo „Haris Poteris“
Kadras iš filmo „Haris Poteris“

1. „Šveicarų armijos žmogus“ / Swiss Army Man (2016)

Išmestas negyvenamoje saloje ir praradęs viltį būti išgelbėtas, Hankas jau ruošiasi užbaigti savo kančias. Tačiau tada jis pamato šalimais jūros išmestą lavoną (D.Radcliffe) ir su juo... susidraugauja. Netrukus paaiškėja, kad šis lavonas yra tarsi draugiškas zombis, kuris moka ne tik kalbėti, bet ir turi visą aibę kitų, net antgamtinių gebėjimų. Tai tikrai nestandartinis filmas su labai daug keisto ir ne visiems suprantamo humoro. Tačiau kartu jis parodo, kad pabezdėjimas tinkamoje vietoje yra nesenstanti klasika.

VIDEO: Swiss Army Man | Official Trailer HD | A24

2. „Ratas“ / The Circle (2017)

Technologijos šiais laikais į mūsų kasdienybę yra prasiskverbusios gana gąsdinančiais mastais. Didžiosios kompanijos žino, ką mes mėgstame, kuo domimės, kur esame ir net kuo skundžiamės. Nenuostabu, kad etikos, privatumo ir masių kontroliavimo temos vis dažniau vystomos mene. Pastatytas pagal distopinį Dave Eggers romaną, filmas „Ratas“ pasakoja istoriją iš ką tik koledžą baigusios Mae perspektyvos. Gavusi svajonių darbą didžiulėje technologijų bendrovėje, mergina greit įsitikina, kad viskas nėra taip gražu, kaip atrodė iš pirmo žvilgsnio.

Filmą „Ratas“ galite pažiūrėti išmaniojoje „Telia“ televizijoje.

VIDEO: The Circle Official Trailer 1 (2017) - Emma Watson Movie

3. „Sniego kalėjimas“ / Into the White (2012)

Šis filmas yra paremtas tikrais įvykiais iš Antrojo pasaulinio karo. Po lėktuvų mūšio Norvegijos sniegynuose išsigelbsti dviejų lėktuvų – britų ir vokiečių – įgulos. Norėdami išgyventi, jie turi kuriam laikui pamiršti karą ir glaustis vienoje trobelėje. Vis dėlto tai nėra karinis filmas, tad ir mūšių scenų čia nėra, kas gali nuvilti šio žanro gerbėjus. Tačiau kaip istorinė drama, šis norvegų režisieriaus Petterio Næsso kūrinys yra tikrai vertas dėmesio.

VIDEO: Into the White Official Trailer #1 (2013) - Rupert Grint Movie HD

4. „Moteris juodais drabužiais“ / The Woman in Black (2012)

Jei pasiilgote gotikinio siaubo ir mistikos žanro ir jaučiate tam tikrą nostalgiją Viktorijos epochos Anglijai, šis filmas bus kaip tik jums. Jo scenarijus paremtas palyginti nesenu, 1983 m. parašytu Susan Hill romanu, tačiau yra tikra žanro klasika. Įgaliotinis iš Londono atvyksta į mažą miestelį, apsigyvena sename kraupiame dvare, o aplinkui dedasi keisti antgamtiški dalykai. Tiesa, D.Radcliffe devynioliktojo amžiaus stiliaus drabužiai tinka puikiai.

VIDEO: The Woman In Black Official UK Trailer

5. „Gražuolė ir pabaisa“ / Beauty and the Beast (2017)

„Gražuolės ir pabaisos“ istorija pirmą kartą buvo užrašyta prancūzės Gabrielle-Suzanne Barbot de Villeneuve dar 1740-aisiais. Nuo tada ji buvo daugybę kartų perrašyta, adaptuota, jai sukurta keliolika filmų, filmukų, serialų, pastatyta miuziklų bei pjesių. Ši „Disney“ adaptacija – pati naujausia ir bene labiausiai laukta dėl to, kad gražuolę Belą vaidina Emma Watson. Siužeto naujovių šiuo atveju tikėtis beprasmiška – nuo klasikos ši adaptacija nutolsta nedaug. Tačiau, kaip ir viskas, ką kuria „Disney“, akiai šis filmas bus malonus.

VIDEO: Beauty and the Beast US Official Trailer

6. „Neišvengiama Čarlio Kantrimano mirtis“ / The Necessary Death of Charlie Countryman (2013)

Pirmiausia reiktų pasakyti, kad šį filmą geriausia žiūrėti kaip grafinę novelę – kitaip tariant, komiksą. Tiek siužetas, tiek veikėjai, tiek jų dialogai čia yra stipriai koncentruoti, o filmo tempas labai nepastovus. Sunku priskirti šį filmą vienam žanrui – tai lyg romantinė-kriminalinė veiksmo komedija, kurios pabaigoje jokių išvadų ar moralo nėra. Viskas čia patraukliai keista – tiek scenarijus, tiek garso takelis, tiek visa kinematografija. Tikėtina, kad šis filmas arba labai patiks, arba laikysite jį vienu blogiausiu kada nors matytų.

VIDEO: Charlie Countryman Official Trailer #1 (2013) - Shia LaBeouf Movie HD

7. „Imperiumas“ / Imperium (2016)

„Baltaodžiai, rasės viršenybę siekiantys įtvirtinti teroristai“ skamba kiek keistai ir dažniausiai tai nėra tos grupuotės, apie kurias skelbia žiniasklaida. Tačiau šis filmas paremtas tikra FTB agento patirtimi, kuris 14 metų dirbo infiltruodamas būtent tokias gaujas. Tai nėra tikra istorija – tokio masto teroro aktų, kokie rodomas filme, šios grupuotės nėra įvykdžiusios. Tačiau vien mintis, kad būdamos kiek geriau organizuotos, jos tikrai galėtų tai padaryti, šiek tiek gąsdina.

Filmą „Imperiumas“ galite pažiūrėti išmaniojoje „Telia“ televizijoje.

VIDEO: Imperium Official Trailer 1 (2016) - Daniel Radcliffe Movie

8. „Tylenio laiškai“ / The Perks of Being a Wallflower (2012)

Paauglystė daugeliui yra labiausiai įsimintinas gyvenimo laikotarpis. Daugelis tada patiria pirmąją meilę, pirmuosius tikrus nusivylimus ir egzistencinę krizę. Tačiau kartu randa draugų, kurie dažnai lydi ir suaugusiojo gyvenime. Ši be galo miela istorija yra apie Charlie – naivų ir įsimylėjusį nepritapėlį, ieškantį savo vietos po saule. Davido Bowie „Heroes“ po šio filmo turbūt niekada nebeskambės taip pat.

VIDEO: The Perks of Being a Wallflower Official Trailer #1 (2012) - Emma Watson Movie HD

9. „Nužudyk tuos, kuriuos myli“ / Kill Your Darlings (2013)

Tai filmas apie penktąjį dešimtmetį ir bitnikų kartos poetus Jacką Kerouaacą, Williamą Burroughsą ir Alleną Ginsbergą, kurį įkūnijo Danielis Radcliffe. Ši istorija yra apie laikotarpį, kai Ginsbergas mokėsi Kolumbijos universitete. Poeto niekad netenkino mokslo ir visuomenės konvencijos, tad susiradęs bendraminčių bičiulių, jis ėmėsi ieškoti savojo kelio. Žinoma, kūrybiškumas ir apetitas naujoms patirtims neretai eina koja kojon su ne pačiais racionaliausiais sprendimais. Jei mėgstate bitnikų literatūrą ir žavitės jos autoriais, šis filmas jums turėtų patikti.

VIDEO: "Kino pavasario" filmas: Nužudyk tuos, kuriuos myli

10. „Mėnulio afera“ / Moonwalkers (2015)

Tai turbūt keisčiausias filmas šiame sąraše. Jo scenarijus paremtas populiaria konspiracijos teorija apie nusileidimą mėnulyje. Kitaip tariant, kas būtų, jei „Apollo 11“ iš tiesų niekada nebūtų nusileidęs mėnulyje, o garsiosios nuotraukos tebūtų klastotė? Jei mėgstate S. Kubriko filmus, šis tikrai turėtų jus prajuokinti savo absurdiškumu. O jei jūsų mėgstamiausias „Hario Poterio“ veikėjas buvo Ronaldas Vizlis, tai bus viena nedaugelio progų pamatyti R.Grintą pagrindiniame vaidmenyje.

VIDEO: Moonwalkers Official Trailer #1 (2015) - Rupert Grint, Ron Perlman Movie HD

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius