Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 11 03

10 geriausių filmų apie magiją

Spalio pabaigoje į Lietuvos kino teatrus atkeliavo naujausias „Marvel“ darbas – „Daktaras Streindžas“. Jis nėra pirmasis šios komiksų visatos veikėjas, valdantis magiją, bet tai pirmasis vien tik magijai skirtas filmas. Šia proga pateikiame portalo „Screenrant“ sudarytą geriausių filmų apie magiją topą.
Kadras iš filmo „Iliuzionistas“
Kadras iš filmo „Iliuzionistas“

10. „Praktinė magija“ / Practical Magic (1998)

Gal ir ne tas filmas, kurio tikėtumėtės šiame tope. Tokio pat pavadinimo romanu paremtas filmas pasakoja apie dvi magiškų galių turinčias seseris, kurios kenčia nuo prakeiksmo – kiekvienas jas pamilęs vyras žūsta. Filmas pilnas burtų bei užkeikimų, ir nors tai joks šedevras, istorija graži bei smagi.

VIDEO: Practical Magic - Original Theatrical Trailer

9. „Iliuzijų meistras“ / Lord of Illusions (1995)

Clive'o Barkerio darbai svyruoja nuo šlykščių ir baisių iki nelabai baisių, bet vis tiek šlykščių. Jo „Prisikėlęs iš pragaro“ (Hellraiser) yra tikra siaubo klasika. Šis 1995-ųjų filmas apie magiją naudojantį vyrą ir nužudymo bylą sprendžiantį detektyvą žinomas mažiau. Nors filme yra ne viena atgrasi scena, „Iliuzijų meistras“ rodomas baisybes pateisina ir sukuria puikų, tamsų magijos pasaulį.

VIDEO: "Lord of Illusions (1995)" Red Band Theatrical Trailer

8. „Focus Pocus“ / Hocus Pocus (1993)

Sanderson seserys jau tapo kino klasika. Trijulė raganų, vaidinamų Sarahos Jessica'os Parker, Bettes Milder ir Kathy Najimy, turi tik vieną tikslą – vėl tapti jaunomis ir gražiomis. „Focus Pocus“ yra toks pilnas ekstravagantiškų kostiumų, juokingų burtų ir kreivų dantų, kad sunku įsivaizduoti žiūrovą, iš kurio jis neišpeštų šypsenos.

VIDEO: Hocus Pocus (1993) Trailer

7. „Žvaigždžių dulkės“ / Stardust (2007)

„Žvaigždžių dulkės“ nėra tiesiog dar viena komedija apie burtus. Tai Matthew Vaughno Neilo Gaimano novelės adaptacija, kurioje Robertas de Niro vaidina piratą, filmas pilnas vienaragių, o viena pagrindinių veikėjų yra į moterį virtusi žvaigždė (Claire Danes). Charlie Cox vaidinamas Tristanas Thornas pastarąją įsimyli ir kartu leidžiasi į ilgą nuotykį.

Čia susirinkusių aktorių sąrašas stulbinantis: Michelle Pfeiffer, Markas Strongas, Peteris O’Toole'as, Ricky Gervaisas, Ianas McKellenas ir Henry Cavillas. Bet dar paveikesnė yra pati N.Gaimeno istorija, kurioje atsiranda vietos aibei stiprių personažų.

VIDEO: Stardust - Trailer

6. „Raganų klubas“ / The Craft (1996)

Vienas populiariausių visų laikų filmų apie raganas. „Raganų klubo“ išskirtinumas tas, jog jis nagrinėja savo veikėjų psichologiją – beveik kiekvienas toks filmas turi pastebėjimų apie moralę, bet ši juosta nebijo kalbėti apie tikrai baisias paauglystės dalis. Keturios merginos, kurių gyvenimus fiksuoja filmas, turi neįtikėtinų galių, bet tai net keletui žmonių kainuoja gyvybes. „Raganų klubas“ yra tamsus, tačiau tuo pat metu labai suprantamas kiekvienam, išgyvenusiam paauglystę.

VIDEO: The Craft Trailer (1996)

5. „Iliuzionistas“ / The Illusionist (2006)

Edwardas Nortonas ir Jessica Biel neištraukė „Iliuzionisto“ iš tais pačiais metais pasirodžiusio stipresnio filmo apie magiją šešėlio (pastarąjį sąraše dar sutiksite). Bet tai nereiškia, jog jų filmas prastas – jis puikus. Į XIX a. Vieną nukeliantis filmas pasakoja apie iliuzionistą ir jo mylimąją. Ji – kilmingoji, jis – valstietis, jų santuoka tiesiog neįsivaizduojama, tad norint būti kartu porai reikia apie pirštą apsukti visą miestą.

VIDEO: The Illusionist [2006] | Trailer

4. „Labirintas“ / Labyrinth (1986)

Neabejotina fantastinių filmų klasika. Davidas Bowie vaidina goblinų karalių, Jennifer Connelly vaidina brolio ieškančią merginą, o visi kiti veikėjai yra lėlės. Gal skamba neįdomiai, bet patikėkite, „Labirintas“ turi jums ne vieną siurprizą. Geriausia dalis, be abejo, yra D.Bowie, ir filmą verta pamatyti vien dėl jo sukurto blogiuko.

VIDEO: Labyrinth - Trailer

3. „Stebuklingi Šihiros nuotykiai dvasių pasaulyje“ / Spirited Away (2001)

Hayao Miyazakio filmas pasakoja apie Šihiro, jauną mergaitę, kuri užstringa dvasių pasaulyje. Kai jos tėvai raganos paverčiami kiaulėmis, ji priversta dirbti pirtyje. Japonijoje šis anime tapo daugiausiai uždirbusiu visų laikų filmų, aplenkdamas „Titaniką“, o vėliau laimėjo geriausio animacinio filmo „Oskarą“. Šihiro kelionė per dvasių pasaulį yra pilna vaiduoklių, drakonų, raganų ir beveidžių padarų. Animacija atima žadą ir pakelia filmą iki šedevro lygio.

VIDEO: Spirited Away - Official Trailer

2. „Haris Poteris ir Azkabano kalinys“ / Harry Potter and the Prisoner of Azkaban (2004)

Vienintelis Hario Poterio filmas be Voldemorto dažnai laikomas pačiu geriausiu. Režisierius Alfonso Cuaronas pirmasis parodė Hogvartso studentus be magiškų apsiaustų, o tik su kasdieniais rūbais. Tai buvo ramesnis, bet tuo pačiu gerokai tamsesnis burtininkų pasaulis, nei tas, kurį matėme anksčiau.

Sielas siurbiantys kalėjimo prižiūrėtojai, milžinai ir vilkolakiais virstantys profesoriai yra, ko gero, ir autorės J.K.Rowling smagiausi kūriniai. Sunku išsirinkti tik vieną „Harį Poterį“, bet jei kalbame apie geriausią magijos panaudojimą, laimi A.Cuarono darbas.

VIDEO: Harry Potter and the Prisoner of Azkaban Official Trailer #1 - (2004) HD

1. „Prestižas“ / The Prestige (2006)

Nors filme nėra jokios tikros magijos, niekas taip neįkvepia noro ja domėtis kaip „Prestižas“. Tarp „Betmeno: pradžios“ (Batman Begins) ir „Tamsos riterio“ (The Dark Knight) Christopheris Nolanas ėmėsi projekto apie konkuruojančius magus bei tikros magijos paiešką. „Prestiže“ pasirodo tokios žvaigždės kaip Christianas Bale'as, Hughas Jackmanas, Scarlett Johansson, Michaelis Caine ir Davidas Bowie. Istorijos posūkiai ir profesionalų triukai beveik neabejotinai sužavės žiūrovus labiau už tikrą magiją. O M.Caine’o kalba apie tai, ką reiškia sukurti iliuziją kuo puikiausiai susumuoja tas savybes, kurios „Prestižą“ iškelia aukščiau kitų magų filmų.

VIDEO: The Prestige - Trailer

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius