Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2016 12 18

5 ryškiausi argentiniečių aktoriaus Ricardo Darino vaidmenys kine

Aktorius, scenaristas ir režisierius Ricardo Darinas yra laikomas bene didžiausia ir labiausiai apdovanota Argentinos kino industrijos žvaigžde. Š.m. „Kino pavasario“ metu ekranizuota komedijinė drama „Trumanas“ (2015), kuriame R.Darinas atliko pagrindinę rolę, pritraukė sausakimšas sales žiūrovų.
Ricardo Darinas
Ricardo Darinas / Vida Press nuotr.

Šiame penketuke pristatome žymiausius filmus, kuriuose R.Darinas atliko pagrindinę (arba viena iš pagrindinių) rolę.

1. „Devynios karalienės“ / Nueve reinas

Režisieriaus Fabiano Bielinsky sukurta kriminalinė veiksmo drama „Devynios karalienės“ (2000) šiandien yra laikoma Argentinos kino klasika.

Šio filmo siužeto epicentre veikia du sukčiai – Marcosas (R.Darinas) ir Juanas (Gaston Pauls), kurie mėgina apgauti žymų filatelistą, bandydami jam prastumti retųjų „Devynių karalienių“ pašto ženklų klastotes.

Planams pasisukus netikėta linkme darosi vis sunkiau atskirti, kuris iš žaidimo dalyvių yra tikrasis sukčius, o kuris – sukčiaus auka.

VIDEO: Nueve reinas - Nine Queens - Trailer international

2. „Paslaptis jų akyse“ / El secreto de sus ojos

„Oskarą“ už geriausią filmą užsienio kalba pelniusią Juano Jose Capmanella'os režisuotą kino juostą „Paslaptis jų akyse“ (2009) drąsiai galima laikyti vienu geriausių filmų, kuriuose vaidino R.Darinas.

Šiame mistiniame kriminaliniame trileryje buvęs detektyvas Benjaminas Esposito (R.Darin) rašo knygą, rekonstruodamas savo prisiminimus apie korumpuotus 8-ojo dešimtmečio Argentinos teisinės sistemos laikus.

Jam ramybės neduoda viena, taip ir neišspręsta merginos išprievartavimo ir nužudymo byla. Ieškodamas atspirties taško jis kreipiasi į buvusią savo kolegę ir mylimąją – bylą nagrinėjusią teisėją Irene Hastings (Soledad Villamil).

Po 25-rių metų iš naujo versdami bylos puslapius buvę artimi kolegos ima pastebėti pražiūrėtas gijas.

VIDEO: El Secreto de sus Ojos [2009] - English Subtitles

3. „Šiuolaikiniai žvėrys“ / Wild Tales

Praėjusių metų „Kino pavasario“ metu kino teatruose rodyta argentiniečių kino juosta „Šiuolaikiniai žvėrys“ (2014) (rež. Damiánas Szifrónas) sulaukė itin gausių publikos simpatijų. Tai buvo vienas labiausiai rekomenduojamų šio festivalio kino filmų.

Kino juosta taip pat susilaukė ir didžiulio tarptautinio pripažinimo – buvo nominuota „Oskarui“ už geriausią filmą užsienio kalba bei pelnė daugybę tarptautinių apdovanojimų.

Kino apžvalgininkų teigimu, susidomėjimą filme pateiktomis 6-iomis skirtingomis trumpo metro istorijomis sužadino jas vienijanti žmogiškumo tema. Arba kitaip – gyvuliškas žmogaus elgesys, prasiveržiantis ekstremaliomis situacijomis.

Vienoje iš istorijų R.Darinas vaidina pavojinga profesija užsiimantį specialistą, kurio profesinis ir asmeninis gyvenimas ima byrėti dėl neleistinoje vietoje palikto automobilio bei kivirčo su municipalinės stovėjimo aikštelės biurokratija.

VIDEO: Filmo „Šiuolaikiniai žvėrys“ anonsas

4. „Nuotakos sūnus“ / El hijo de la novia

Tai – dar viena Juano Jose Campanell'os režisuota kino juosta, kurioje išskirtinis vaidmuo teko R.Darinui. Draminėje komedijoje „Nuotakos sūnus“ (2001) aktorius įkūnija keturiasdešimtmetį vyrą, kurio gyvenimas pasiekė krizinį tašką.

Rodos, viskas, kas Rafaelio gyvenime yra susiję su šeimyniniais ir asmeniniais santykiais, byra, nepriklausomai nuo jo sprendimų.

Tačiau tuomet, kai slogių konfliktų virtinė gyvenimą paverčia beverte kančia, jo gyvenime netikėtai išnyra senas draugas Juanas, kuris jam atveria alternatyvią praeities ir dabarties gyvenimo interpretaciją.

Šis filmas buvo nominuotas „Oskarui“ už geriausią filmą užsienio kalba bei gavo apdovanojimą už geriausią tų metų vaidybinį filmą Argentinoje.

VIDEO: El Hijo de la novia 2001 Trailer

5. „Trumanas“ / Truman

Cesco Gay'o režisuota komedijinė drama „Trumanas“ (2015) buvo įtrauktą į š.m. „Kino pavasario“ „Festivalių favoritų“ kategoriją bei taipogi pelnė išskirtines publikos simpatijas.

Tiesa, filmą matę žiūrovai veikiausiai sutiktų, jog humoro čia nėra tiek daug, ir jis – itin rafinuotas. Juk tai filmas apie išeinančio žmogaus atsisveikinimą su pasauliu, pirmiausia, artimaisiais, draugais ir, galiausiai, ištikimiausia būtybe – šunimi.

Tai – draugystės ir meilės elegija, šmaikštus ir nuoširdus drąsos susitaikyti su artėjančia mirtimi portretas, kurį įkūnija R.Darinas.

Filmą „Trumanas“ legeliai galite pasižiūrėti išmaniojoje „TEO“ televizijoje.

VIDEO: 21-asis KINO PAVASARIS: programos „Festivalių favoritai“ pristatymas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius