Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 03 19

Gaelis Garcia Bernalis – filme apie Argentinos legendą Evą Peron

Už Argentinos prezidento Juano Perono ištekėjusi aktorė Eva Peron atstojo mamą visiems tautiečiams. Charizmatiška moteris tapo nacijos dvasine lydere ir pavergė žmonių mases. Jos nesustabdė netgi mirtis nuo vėžio. 2015 m. argentiniečių režisierius Pablo Aguerro šios neeilinės asmenybės istoriją perteikė filme „Eva nemiega“. Įspūdingą vaidmenį jame sukūrė populiarus aktorius Gael Garcia Bernalis.
Gael Garcia Bernal filme „Eva nemiega“
Gael Garcia Bernal filme „Eva nemiega“

1952 metais Argentiną pakeitusi ir žmonių simpatijas užsitikrinusi pirmoji dama Eva Peron miršta nuo vėžio. Jos vyras-diktatorius nutaria žmonos kūną balzamuoti ir kol kas nelaidoti. Dar po 3 metų karinis perversmas šalyje priverčia Juaną Peroną užleisti vadovo postą. Karinės chuntos generolai suvokia, kokią viską griaunančią politinę galią įgijo nekenčiamos miegančiosios gražuolės Evitos kūnas, kurį siekiama pagrobti ir kuo greičiau sunaikinti. Evitą išgelbėja Vatikano kardinolai, paslėpdami Argentinos diktatorius ir karininkus supriešinusį kūną. Praėjus 25 metams po mirties Evitos kūnas pagaliau buvo grąžintas į tėvynę ir deramai palaidotas Buenos Airese.

Filmo „Eva nemiega“ kadras
Filmo „Eva nemiega“ kadras

Vėliau įkvepianti Evitos biografija užbūrė kompozitorių Andrew Lloydą Weberį parašyti miuziklą, o 1996 m. seras Alanas Parkeris perkėlė į kultinį filmą (jame Argentinos Prezidento žmoną vaidino dainininkė Madonna).

2015 m. argentiniečių režisierius Pablo Aguerro vizualizavo Evitos Peron kūno misteriją, iliustruodamas neeilinę asmenybę nematytais archyviniais kadrais.

Jaunosios kartos Argentinos kino talentas Pablo Aguero išmintingai naudoja negyvo kūno metaforą ir primena vis dar nepamirštą savo tėvynės istoriją. Per pasirinktą 25 metų laikotarpį Argentina išgyveno daug kančios ir nusivylimo.

VIDEO: Filmo „Eva nemiega“ anonsas

Režisierius subalansuoja autentišką dokumentinę medžiagą, bauginančias fantazijas, užburiančias svajas ir mistifikuotus košmarus, o taip pat suteikia progą populiariajam meksikiečių aktoriui Gaeliui Garcia Bernaliui („Ir tavo mamą taip pat“, „Ne“, „Motociklininko dienoraščiai“, „Kontrolės ribos“, „Didžioji kunigo Amaro nuodėmė“, „Blogas auklėjimas“, „Meilė – tai kalė“, „Babelis“) atlikti labiausiai stebinantį vaidmenį savo karjeroje.

Viena programos sudarytojų Mantė Valiūnaitė teigia: „Tai vienas iš retų atvejų, kai šalies istorija ir mitologizuota asmenybė vaizduojami be pakilios muzikos ir žaižaruojančių spalvų, pasirenkama vaidybinį ir dokumentinį kiną jungianti niūri kelionė į subjektyviai konstruojamą istorinę atmintį.“

Plačiau apie filmą ir bilietai į „Eva nemiega“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius