Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 01 09

BAFTA nominacijų lyderiai – filmai „Linkolnas“, „Pi gyvenimas“ ir „Vargdieniai“

Steveno Spielbergo politinė drama „Linkolnas“, hitu tapusio miuziklo „Vargdieniai“ („Les Miserables“) kino versija ir Ango Lee „Pi gyvenimas“ („Life of Pi“) gavo daugiausiai BAFTA nominacijų, kurios trečiadienį buvo paskelbtos Londone.
Filmas „Linkolnas“
Filmas „Linkolnas“ / Filmo plakatas

Visos trys juostos varžysis šių britų kino apdovanojimų geriausio filmo kategorijoje, drauge su Kathryn Bigelow filmu apie Osamos bin Ladeno medžioklę „Taikinys #1“ („Zero Dark Thirty“) ir Beno Afflecko drama apie Irano įkaitus „Argo“.

„Linkolnas“ iš viso gavo 10 BAFTA, kurie laikomi „Oskarų“ pranašais, nominacijų, tarp jų – geriausio aktoriaus nominaciją Danieliui Day-Lewisui, geriausio antrojo plano aktoriaus nominaciją Tommy Lee Jonesui ir geriausios antrojo plano aktorės nominaciją Sally Field, nors paties S.Spielbergo nėra tarp pretendentų į BAFTA geriausio režisieriaus garbę.

Su D.Day-Lewisu varžysis Hugh Jackmanas, suvaidinęs „Vargdieniuose“, kurie iš viso buvo nominuoti devyniose kategorijose, tarp jų – geriausios antrojo plano aktorės kategorijoje už Anne Hathaway darbą ir geriausio britų filmo kategorijoje.

„Pi gyvenimas“ taip pat turi devynias nominacijas, tarp jų – geriausio režisieriaus nominaciją Angui Lee, kuris varžysis su K.Bigelow, B.Afflecku, Quentinu Tarantino, pristačiusiu „Ištrūkusį Džango“ („Django Unchained“), ir Michaeliu Haneke, režisavusiu filmą prancūzų kalba „Meilė“ („Amour“).

Javieras Bardemas už piktadario vaidmenį naujausiame ir didžiausios sėkmės sulaukusiame bondiados filme „Operacija „Skyfall“ („Skyfall“) gali tapti geriausiu antrojo plano aktoriumi. Iš viso šis filmas nominuotas aštuoniose kategorijose, tarp jų – geriausios antrojo plano aktorės, kuria pretenduoja tapti Judi Dench ir geriausio britų filmo.

BAFTA apdovanojimų įteikimo ceremonija įvyks vasario 10 dieną Londono Karališkojoje operoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius