-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2021 03 05 /16:06

Berlyno kino festivalio „Auksinį lokį“ gavo rumunų filmas „Bad Luck Banging or Loony Porn“

Berlyno kino festivalio pagrindinis apdovanojimas „Auksinis lokys“ penktadienį buvo paskirtas vieno garsiausių Rumunijos kino kūrėjų Radu Jude satyrai „Bad Luck Banging or Loony Porn“.
Kadras iš filmo „Bad Luck Banging or Loony Porn“
Kadras iš filmo „Bad Luck Banging or Loony Porn“ / „Scanpix“/capitalpictures.com nuotr.

Filmas pasakoja apie mokytoją, kurios intymus vaizdo įrašas atsiduria internete. Juo pašiepiama pandemijos laikų socialinė veidmainystė.

Skelbdamas apdovanojimą Izraelio režisierius Nadavas Lapidas sakė, kad šis filmas turi „retą ir esminę savybę – meninio kūrinio ilgalaikiškumą“.

Į internetą šiemet perkelto festivalio pirmasis „lyties atžvilgiu neutralus“ prizas už geriausią vaidybą atiteko vokiečių aktorei Maren Eggert už jos vaidmenį mokslinės fantastikos komedijoje „Aš – tavo vyras“ (Ich bin dein Mensch).

Juostos „Neortodoksiška“ (Unorthodox) režisierės Maria Schrader filme M.Eggert vaidina muziejaus mokslininkę, sutikusią išbandyti robotą, kurį įkūnijo britų aktorius Danas Sevensas iš serialo „Dauntono abatija“ (Downton Abbey).

Antrasis festivalio apdovanojimas už geriausią filmą atiteko japonų režisieriui Ryusuke Hamaguchi ir jo juostai „Wheel of Fortune and Fantasy“, pasakojančiai trijų moterų istorijas.

Trečiasis žiuri prizas skirtas vokiečių režisierės Maria Speth dokumentinei juostai „Ponas Bachmanas ir jo klasė“ (Herr Bachmann und seine Klasse). Filmas pasakoja apie patyrusį empatišką mokytoją, mokantį ir globojantį imigrantų vaikus.

Vengras Denesas Nagy gavo geriausią režisieriaus apdovanojimą už savo filmą apie vengrų karių per Antrąjį pasaulinį karą Sovietų Sąjungoje įvykdytus žiaurumus „Natural Light“.

Produktyvus Pietų Korėjos filmų kūrėjas Hong Sangsoo, pelnęs geriausio režisieriaus prizą pernykštėje Berlynalėje, šiemet buvo įvertintas už geriausią scenarijų filmui „Įžanga“ (Introduction), pasakojančiam apie vienas kitą mylinčius jaunuolius ir jų besivaidijančias šeimas. Dalis šio filmo buvo sukurta Berlyne.

Į festivalio žiuri komisiją įėjo šeši buvę „Ausinių lokių“ laureatai, įskaitant iraniečių režisierių disidentą Mohammadą Rasoulofą, pernai apdovanotą už darbą apie mirties bausmę jo šalyje „There Is No Evil“.

Penki žiuri nariai filmus žiūrėjo specialiai jiems rezervuotame Berlyno kino teatre. Tuo metu M.Rasoulofui juostas teko žiūrėti iš Teherano, namų arešto sąlygomis.

Festivalio organizatoriai tikisi surengti apdovanojimų teikimo ceremoniją birželį, jeigu tai leis epidemiologinė padėtis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius