Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 11 23

Dėl skubaus salės remonto Kauno kino centras „Romuva“ stabdo filmų rodymą

Kauno kino centras „Romuva“ dėl ekspertų atliktų išvadų turi skubiai pradėti salės remontą. Dėl šios priežasties nedelsiant nutraukiamas filmų rodymas ir kiti renginiai „Romuvoje“. Kino centro veiklą planuojama tęsti kitose erdvėse.
Kino teatras „Romuva“
Kino teatras „Romuva“ / Kaunas.lt nuotr.

Remontas lauktas ilgai

Prasidėjus naujam Europos Sąjungos struktūrinių fondų paramos etapui, 2014 metais pradėti paruošiamieji darbai pritraukti ES lėšas pastato tvarkymui.

Nuo šių metų pradžios intensyviai ruošiamasi pastato tvarkymo darbams: atliekami reikalingi pastato tyrimai, rengiami projektiniai pasiūlymai ir techninis projektas, vertinimui pateiktas investicinis projektas.

„Pastato kapitalinis remontas jau buvo numatytas, tačiau nesitikėjome jį pradėti taip skubiai. Siekdami išvengti galimų nelaimių esame priversti nutraukti filmų rodymą ir remontą pradėti nedelsiant. Tačiau norime nuraminti – kino centro veikla nenutrūks, šiuo metu ieškome kitų patalpų laikinai perkelti veiklą.“ – situaciją aiškina l.e.p. direktorė Monika Inčerytė.

Kino centro veikla nenutrūks

Šiuo metu intensyviai ieškoma alternatyvių patalpų, kurios būtų tinkamos laikinai perkelti kino centro veiklą. Nors filmų rodymas šiandien skubiai nutraukiamas, tačiau kino centro veiklą planuojama tęsti kitose erdvėse. Svarbiausi renginiai, tokie kaip Tarptautinis moterų filmų festivalis „Šeršėliafam“ į kitas erdves bus perkelti dar šią savaitę, o ilgalaikė veikla taip pat bus tęsiama. Kasdieniai filmų seansai kitose erdvėse planuojami atnaujinti nuo sausio mėnesio.

„Romuvos“ nuotr./Romuva“
„Romuvos“ nuotr./Romuva“

„Tokios pačios salės bei senojo kino teatro Kaune nėra, tačiau svarbu tęsti veiklą kitose, alternatyviose erdvėse, svarbu, kad kauniečiai turėtų prieigą nekomerciniam kinui bei viešintiems festivaliams.“ – pabrėžia Kauno kino centro „Romuva“ vadovė.

Legendinis kino teatras

Legendinis kino teatras „Romuva“ pastatytas 1940 metais kauniečiams mena tarpukarį. Pastatas, ypatingas savo modernizmu, vilioja ne tik miestiečius, bet ir svečius į čia rodomų nekomercinių filmų peržiūras, įvairius renginius ir ekskursijas.

Išgyvenęs skirtingus laikotarpius kino teatras išsaugojo savo veiklą ir istorinį paveldą, tačiau jau kurį laiką laukė remonto. Gavęs Europos paveldo ženklą pripažintas svarbiu ne tik Kauno, tačiau visos Lietuvos ir Europos kontekste.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius