Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 09 27

Dovana 15min prenumeratoriams – nemokama filmo „Paryžius. 13-as rajonas“ peržiūra

Visi nori meilės, – o gal iš tiesų tik sekso? Tokį klausimą užduoda „Auksinės palmės šakelės“ laimėtojas, prancūzų režisierius Jacques'as Audiard'as savo filme „Paryžius, 13-as rajonas“ („Les Olympiades, Paris 13 e“, 2021). Šio filmo nemokamą peržiūrą 15min prenumeratoriams dovanoja kino programa „Lokys, liūtas ir šakelė“.
LES_OLYMPIADES_DSC04717_R©ShannaBesson
„Paryžius, 13-as rajonas“ („Les Olympiades, Paris 13 e“, 2021).
Temos: 2 Liūtas filmas

J.Audiard'o filmas pernai po premjeros Kanų kino festivalyje buvo išrinktas kino programos „Lokys, liūtas ir šakelė“ atidarymo filmu. Šiemet ši kino programa vyks septynių Lietuvos miestų kino teatruose spalio 4–9 d., o 15min prenumeratoriai rugsėjo 27 – spalio 4 d. šį filmą gali pažiūrėti savo namuose.

Filmas „Paryžius. 13-as rajonas“
Šis video įrašas matomas
15min prenumeratoriams.
LES_OLYMPIADES_DSC04717_R©ShannaBesson

„Viena iš daugelio stipriųjų 15min pusių – gilus požiūris į kultūrą. Pastebėjome, jog portalo prenumeratoriai noriai skaito Lietuvos ir pasaulio kultūrinio gyvenimo naujienas, domisi filmų bei knygų apžvalgomis. „Lokys, liūtas ir šakelė“ kuriama kino programa atspindi tai, ką kuriame kiekvieną dieną – išskirtinį, gilų ir vertingą turinį. Kviečiame 15min prenumeratorius žiūrėti, diskutuoti bei plėsti kino akiratį kartu“, – sako 15min rinkodaros vadovas Vaidotas Valantiejus.

Šiuolaikiškame, miesto energija pulsuojančiame Paryžiuje jo gyventojai prasilenkia aistros, geismo ir meilės kryžkelėse. Juodai baltame ekrane stebime, kaip Emilė (akt. Lucie Zhang), Nora (akt. Noémie Merlant), Amber (akt. Jehnny Beth) ir Kamilis (akt. Makita Samba) – trys merginos ir vaikinas perrašo šiuolaikinės meilės apibrėžimą.

Mąstydamas apie istoriją, kino kūrėjas kėlė klausimus apie šiuolaikinius santykius, meilę. „Kas iš tikrųjų vyksta mūsų „Tinderio“ ir „sekso per pirmąjį pasimatymą“ eroje? Ar tokiose sąlygose gali rastis meilės diskursas? Žinoma, taip. Kaip mes galėtume tuo abejoti. Bet kurią akimirką tai atsiranda? Tai yra viena pagrindinių „Paryžiaus. 13-o rajono“ pasakojimo gijų“, – pasakoja režisierius.

Kino programa „Lokys, liūtas ir šakelė“ šiemet parodys dvylika filmų iš pagrindinių pasaulio kino festivalių. Žiūrovų lauks Kanų laimėtojai ir kino meistrų darbai iš Venecijos ir Berlyno. Daugiau apie programą skaitykite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius