-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2021 04 13

„e-Meeting Point – Vilnius“ sieks įkvėpti karantino paveiktą kino industriją

Šiemet balandžio 14⎯16 dienomis vyksiantis didžiausias Lietuvoje tarptautinis kino industrijos renginys „e-Meeting Point – Vilnius“ („e-MPV“) virtualiojoje erdvėje suburs gausią ir įvairius regionus sujungiančią kino bendruomenę. Organizatoriai žada dar daugiau dėmesio skirti naujiems talentams ir jų kuriamiems debiutiniams filmams, platesnė programa paruošta ir industrijos profesionalams, rašoma pranešime žiniasklaidai.
„Meeting Point – Vilnius“
„Meeting Point – Vilnius“ / Audriaus Solomino nuotr.
Temos: 2 Kinas Renginiai

„e-MPV“ – Vilniaus tarptautinio kino festivalio „Kino pavasaris“ dalis. Renginiu siekiama sukurti galimybių bendradarbiauti skirtingiems Europos makroregionams: nuo Baltijos šalių iki Europos pietryčių, nuo Kaukazo iki Vakarų Europos. Ypač didelis dėmesys šiemet bus skiriamas lietuvių kino industrijai.

Pasak „e-MPV“ vadovės Alessandros Pastore, atsižvelgus į praėjusių metų iššūkius, šiemet nuspręsta daugiau dėmesio skirti ir didesniam filmų projektų skaičiui. „Dalyvauti ir atrasti naujus kūrėjus pakvietėme platesnę kino industrijos profesionalų grupę. Tai bus naudinga visiems: tiek prodiuseriams, tiek filmų projektams, kurie bus matomesni, o industrijos profesionalai turės galimybę peržiūrėti daugiau filmų seansų ir taip atrasti daugiau naujų projektų. Šių metų virtualioji programa – įdomus bandymas. Kai gyvenimas grįš į įprastas vėžes, galėsime pasitelkti įgytas žinias atnaujindami savo kino industriją“, – kalbėjo A.Pastore.

Audriaus Solomino nuotr./„Meeting Point – Vilnius“
Audriaus Solomino nuotr./„Meeting Point – Vilnius“

Pagrindinius „e-MPV“ nugalėtojus rinks iš tarptautinės kino industrijos profesionalų sudaryta žiuri: Busano kino festivalio programos sudarytoja Karen Park, „Intramovies“ pardavimo agentas Marco Valeria ir prodiuserė Mina Mileva.

Būsimų filmų projektams – piniginiai prizai

Šiemet „e-MPV“ vyks daug virtualiųjų renginių. Pagrindinėje renginio sesijoje „Coming Soon“, kuri skirta pristatyti debiutinius Europos filmų projektus – pirmą ar antrą kūrėjo ilgametražį filmą, dalyvaus 13 vaidybinių ir 12 dokumentinių filmų iš 23 šalių: iš Lietuvos, Latvijos, Estijos, Lenkijos, Jungtinės Karalystės, Armėnijos, Ukrainos, Turkijos, Rumunijos ir kitų.

„Coming Soon“ sesijoje dalyvaus net keletas vaidybinių ir dokumentinių filmų projektų iš Lietuvos. Į vaidybinių filmų kategoriją atrinkti 9-tas žingsnis“ (rež. Irma Pužauskaitė, prod. Lukas Trimonis), „Ilgo metro filmas apie gyvenimą“ (rež. Dovilė Šarutytė, prod. Uljana Kim), Man viskas gerai“ (rež. Ernestas Jankauskas, prod. Gabija Siurbytė, Greta Akcijonaitė), „Piligrimai“ (rež. Laurynas Bareiša, prod. Klementina Remeikaitė), Bėgikė“ (rež. Andrius Blaževičius, prod. Marija Razgutė, / Lietuva, Čekija).

Dokumentinių filmų projektų kategorijoje dalyvaus Kapinynas“ (rež. Emilija Skarnulytė, prod. Dagnė Vildžiūnaitė / Lietuva, Norvegija), Geras gyvenimas“ (rež. ir prod. Viktorija Šiaulytė, Marta Dauliūtė / Lietuva, Švedija, Suomija), Tiriantys žurnalistai (rež. Živilė Mičiulytė, prod. Stasys Baltakis), Gyvenimas po mirties“ (rež. Nerijus Milerius, prod. Stasys Baltakis), Lovebinge“ (rež. Simona Žemaitytė, prod. Akvilė Žilionytė).

„Coming Soon“ projektai pretenduos į 5 000 eurų vertės Lietuvos kino centro prizą, taip pat 1 000 eurų vertės AVAKA geriausio lietuviško filmo projekto apdovanojimą. Įvertintų projektų autorių taip pat laukia tokie prizai kaip nemokama akreditacija į 2021 metų tarptautinį kino industrijos renginį „Sunny Side of the Doc“ ir „Producers Network“ apdovanojimas – nemokama akreditacija į Kanų festivalio „Marché du Film Producers Network“ renginį.

Parodys šiuo metu kuriamus žinomų Lietuvos režisierių filmus

Specialioje „Industry Screening“ platformoje, kuri skirta prekybos agentams, filmų platintojams ir festivalių programų sudarytojams, bus rodomi šiuo metu Baltijos šalyse kuriami 4 vaidybiniai ir 4 dokumentiniai filmai, kurių premjeros planuojamos ar numatytos 2021 m. ar 2022 m. pradžioje. Tai vaidybiniai filmai Sinefilija“ (rež. Algimantas Puipa), Prologos“ (rež. ir prod. Mantas Kvedaravičius), Loto“ (rež. Zaza Khalvashi), Laukiniai rytai“ (rež. ir prod. Matiss Kaza).

„e-MPV“ dalyvaujantys kino industrijos profesionalais taip pat išvys naujausius dokumentinius filmus: Grįžti iš New York“ (rež. Ramunė Rakauskaitė), Kernagis“ (rež. ir prod. Andrius Lekavičius), Veidrodis“ (rež. Siddhant Sarin ir Debankon Solanky), Homo Sovieticus“ (rež. Ivo Briedis).

Motyvacija talentams – susitikimai su industrijos profesionalais

Be minėtų renginių, „e-MPV“ vyks tradicinis būsimus kino talentus įkvepiantis „Talentų lizdas“. Tai parengiamosios sesijos su industrijos ekspertais, skirtos dvidešimčiai atrinktų pradedančiųjų profesionalų iš Baltijos šalių, Moldovos, Makedonijos, Bulgarijos, Azerbaidžano, Gruzijos, Kazachstano, Baltarusijos, Ukrainos, Rusijos, Armėnijos ir Uzbekistano. „Talentų lizdo“ dalyviai varžysis dėl „Baltic Pitching Forum“ ir „Torino Short Film Market“ apdovanojimų – nemokamų akreditacijų į minėtus 2021 metų renginius.

Audriaus Solomino nuotr./„Meeting Point – Vilnius“
Audriaus Solomino nuotr./„Meeting Point – Vilnius“

Baltijos šalių kino platintojams bus skirtas renginys „Innovation Day Lab“, sukurtas bendradarbiaujant su „Europa Cinemas“. Į „e-MPV“ programą įtrauktos ir „Talks on Tomorrow“ – specializuotosios diskusijos ir pristatymai, skirti anonsams montuoti, rinkodarai, repertuariniam filmų platinimui ir kitoms su kino industrija susijusioms temoms.

Daugiau informacijos apie renginį rasite čia.

2021 metų „e-Meeting Point – Vilnius“ partneriai: „Eurimages“, „Europa Cinemas“, „MAIA Workshops“, „Torino Short Film Market“, „When East Meets West“, „MIDPOINT Institute“, „Sunny Side of the Doc“, „T-Port“, Baltijos šalių trumpametražių filmų projektų pristatymo forumas „Baltic Pitching Forum“.

Projektą finansuoja Lietuvos kino centras, Lietuvos kultūros taryba, Vilniaus miesto savivaldybė, GO Vilnius, Vilniaus kino biuras, Audiovizualinių kūrinių autorių teisių asociacija AVAKA, Kūrybiškos Europos biuro Lietuvoje MEDIA skyrius. „e-Meeting Point – Vilnius“ yra nepriklausoma privati iniciatyva.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius