-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2018 09 01

Festivalio „Baltijos Banga“ žiūrovų prizas atiteko filmui „Nuostabieji lūzeriai. Kita planeta“

Nidoje vykstančio kino festivalio „Baltijos Banga“ paskutinę dieną įteiktas žiūrovų simpatijų – Vėtrungės prizas. Apdovanojimas atiteko naujausiam Arūno Matelio filmui „Nuostabieji lūzeriai. Kita planeta“.
15min studijoje — režisierius Arūnas Matelis ir dviratinininkas Elijus Čivilis
Režisierius Arūnas Matelis / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Arūno Matelio filmo seansas Nidoje įvyko Rugpjūčio 24 dieną, dalyvavo ir pats režisierius. Seanso išvakarėse, Rugpjūčio 23-iąją, buvo paskelbta džiugi žinia, jog būtent A.Matelio naujausias filmas išrinktas kandidatu siekti apdovanojimo geriausio filmo užsienio kalba kategorijoje „Oskaro“ apdovanojimuose.

Prieš filmo rodymą „Agiloje“ atidaryta Ginto Beržinsko fotografijų paroda – „Pergalės anatomija“. Visos fotografijos darytos Giro d’Italia varžybų metu, kuriose fotografas lankėsi kartu su Arūno Matelio filmo komanda.

Žiūrovų simpatijų, kitaip vadinamo Vėtrungės, prizo laimėtojas paaiškėjo paskutinę festivalio dieną. Filmui „Nuostabieji lūzeriai. Kita planeta“ tai jau devintasis prizas. Apdovanojimas yra įsteigtas Neringos savivaldybės, siekiant paremti Baltijos Bangos festivalį bei kino kūrėjus.

Dėl prizo taip pat varžėsi tokie filmai kaip „Išlaisvinimo diena“, kurio premjera įvyko garsiajame IDFA festivalyje, bei „Lapkritis“, gavęs apdovanojimus iš prestižinių Tribekos, Talino kino festivalių.

Šiais metais vyko jubiliejinis Baltijos Bangos festivalis. Jau 10-ąjį kartą Nidoje susirenka ne tik Lietuvos, bet ir Latvijos bei Estijos kino kūrėjai bei entuziastai. Taip pat, šiemet ilgametį festivalio vadovą, Gytį Lukšą, pakeitė kino kritikė Rasa Paukštytė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius