Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 07 11

Garsūs žmonės vieni pirmųjų pamatė filmą „Čia buvo Saša“: Seimo narė R.Šalaševičiūtė vos sulaikė ašaras

​​​​​​​Filmo „Čia buvo Saša“ kūrėjai, iki šiol filmą rodę išskirtinai užsienio festivalių publikai, nusprendė prieš premjerą patikrinti lietuvių reakcijas. Į debiutinio Ernesto Jankausko pilno metro filmo išankstinę peržiūrą buvo sukviesti ne tik kino pramonės kolegos, žurnalistai ir garsūs tėvai, bet ir su socialinėmis temomis dirbantys Seimo nariai.
Kadras iš filmo „Čia buvo Saša“
Kadras iš filmo „Čia buvo Saša“

Pasak pagrindinės filmo aktorės Gabijos Siurbytės, uždara išankstinė filmo peržiūra ją nuramino ir išsklaidė jaudulį. „Pamačius žmonių reakcijas, salėje išgirdusi juoką ar nosim šnirpščiojančius susigraudinusius žiūrovus, dabar prieš premjerą esu visiškai rami. Žmonės pamatė ne tik jautrią dramą apie įsivaikinimą, bet ir filmą apie dviejų žmonių santykius. Tai, kad žiūrovų emocijos taip kito, rodo, kad režisieriui pavyko“, – pasakojo aktorė.

Viena tokių žiūrovių – žurnalistė Živilė Kropaitė, filme pamačiusi daugiau nei tik dviejų žmonių problemas su vaiku, kurio niekas nenori. „Poros, kurios negali susilaukti vaikų, išgyvena didžiulę dramą ir tai labai dažnai išvirsta į santykių krizes. Tai yra ir filmas apie santykius“, – teigė Ž.Kropaitė.

Išankstinėje peržiūroje dalyvavusios Seimo narės Dovilės Šakalienės teigimu, didžiausias įsivaikinimo proceso iššūkis yra emocinis virsmas viduje. „Taip nebus, kad vaikas, kurį įsivaikinsi, pakeis tą, kurio negalėjai turėti, kurį praradai, kurio neturėjai. Ir kartu tai nebus pasirinkimas iš katalogo – kad būtent toks vaikelis, tokios lyties, tokio amžiaus, tokios išvaizdos, kokios norisi“, – po filmo peržiūros pasakojo D.Šakalienė.

Kitai Seimo narei Rimantei Šalaševičiūtei filmas pasirodė tikroviškas ir gyvenimas, iškeliantis tas problemas, su kuriomis susiduria žmonės, kurie neturi vaikų ir negali turėti. O viena scena Rimantę net sugraudino. „Aš maniau, kad pravirksiu (kas man yra nebūdinga), kai nuperka telefoną ir berniuko reakcija, jo apsikabinimas ir Jurgos uždėta ranka ant vaiko rankų – man yra tekę girdėti, kad taip ir būna, kaip buvo čia“, – įspūdžiais apie filmą dalinosi R.Šalaševičiūtė.

Man yra tekę girdėti, kad taip ir būna, kaip buvo čia, – įspūdžiais apie filmą dalinosi R.Šalaševičiūtė.

VIDEO: Garsūs žmonės vieni pirmųjų pamatė filmą „Čia buvo Saša“: išgirskite jų atsiliepimus

Užsienio festivaliuose apdovanojimų pelnęs ir kritikų pozityvių vertinimų sulaukęs vaidybinis filmas Lietuvos kino teatruose bus rodomas nuo rugpjūčio 16 d. Pagrindinius vaidmenis filme atliko Valentinas Novopolskis, Gabija Siurbytė ir Markas Eimontas.

Kino juostoje „Čia buvo Saša“ nagrinėjama sudėtinga tema, tačiau tuo pačiu tai nuoširdus ir linksmas filmas. Jame pasakojama istorija apie tai, kad 30-mečiai Jurga ir Tomas negali susilaukti vaikų, tad nusprendžia įsivaikinti mažą mergaitę. Bet atvažiavusiai į globos namus jos pasiimti porai pranešama, kad įvyko klaida – vietoje būsimos globotinės nekantriai laukia 12-metis Saša. Direktorė potencialius įtėvius įkalba su berniuku drauge praleisti dieną. Kai Jurga pasiduoda jos spaudimui, prasideda trijulės gyvenimą pakeisiantys įvykiai. Įtemptai dienai baigiantis, kiekvienas privalės atsakyti į klausimą – kas gi yra tikroji šeima?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius