-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 09 30

10 geriausių filmų apie zombius

Šį savaitgalį Lietuvos kino teatrus pasiekė naujausias milžiniško zombių žanro kūrinys – „Naujoji karta Z“. Zombiai jau daug dešimtmečių kine nuolat vėl ir vėl atgaivinami, bet pastaruoju metu gyvieji numirėliai pasiekė populiarumo apogėjų.
Kadas iš TV serialo „Vaikštantys numirėliai“
Kadras iš TV serialo „Vaikštantys numirėliai“

Naujuose filmuose apie šiuos padarus filmuojasi tokios žvaigždės kaip Bradas Pittas, o „Vaikštantieji numirėliai“ kiekvieną sezoną yra žiūrimiausias serialas pasaulyje. Ta proga kviečiame susipažinti su portalo „Rolling Stone“ paruoštu originaliausių bei svarbiausių zombių filmų dešimtuku.

10. „Zombių žemė“ / Zombieland (2009)

Zombių komedijų tėvas yra „Zombių karalius“, bet ne toli nuo jo atsilikdama žengia ši JAV komedija. Woody Herrelsonas, Jesse Eisenbergas, Emma Stone ir Abigail Breslin klaidžioja po pasaulį pakeliui daužydami zombius. Galbūt juokingiausias iš kompanijos yra W.Harrelsonas, žudantis priešus visais įmanomais įrankiais, įskaitant bandžo. O kur dar Billas Murray’us, vaidinantis pats save. Režisierius Rubenas Fleischeris jungia baimę su humoru ir su kruvina žanro parodija, ir taip sukuria tikrą klasiką.

VIDEO: Zombieland Trailer #1

9. „Miręs sniegas“ / Dead Snow (2009)

Naciai zombiai. Kam gali nepatikti filmas apie nacius zombius, ryjančius Norvegijos kalnuose atostogaujančius studentus? Tereikia stengtis per daug negalvoti, mat logikos čia ne kažin kiek, ir laukia nepaprastai smagus vakaras sniegynuose. O geriausia tai, kad vienas iš studentų nuolat komentuoja kituose zombių filmuose padarytas veikėjų klaidas, taip suteikdamas komedijai visai kitą plotmę. Plojimai režisieriui Tommy Wirkolai.

VIDEO: Dead Snow (2009) – Trailer

8. „Teroro planeta“ / Planet Terror (2007)

Roberto Rodriguezas savo filmą pristatė kartu su Quentino Tarantino „Mirties įrodymu“. Pastaroji juosta apie su serijiniu žudiku susidūrusią merginų kompaniją gavo geresnius vertinimus, bet R.Rodriguezo vizija turi savo šarmo. Rose McGowan vaidina Cherry Darling, striptizo šokėją, kuri prasidėjus zombių invazijai netenka kojos. Patys zombiai čia yra cheminių vyriausybės eksperimentų aukos. Kuo tolyn eina filmas, tuo tamsesnis, absurdiškesnis ir neįprastesnis tampa jo humoras.

VIDEO: Planet Terror - Trailer

7. „Gyvi numirėliai“ / Dead Alive (1992)

Prieš Peteriui Jacksonui susidedant su hobitais, jis padarė savo zombių filmą apie Lionelį (Timothy Blame), mamytės sūnelį, kurio motina užsikrečia ir ima kandžioti aplinkinius. Netrukus aplinkui jau visa negyvėlių armija! Kai veikėjas pagaliau imasi gelbėti pasaulį, rezultatas yra net zombių kinui kruvina pramoga, kurios kulminacija – negyvėlių skerdynės su žoliapjove.

VIDEO: Dead Alive (1992) Official Trailer #1 - Peter Jackson Movie

6. „Zombių karalius“ / Shaun of the Dead (2004)

Norint sukurti gerą filmą, ko gero, reikia mylėti turimą medžiagą. Ir akivaizdu, kad režisierius Edgaras Wrightas su aktoriumi bei scenaristu Simonu Peggu nepaprastai myli zombių kiną. Šonui (S.Pegg) su kambarioku (N.Frost) pastebėjus, kad jų namus Londone apsupo zombiai, jiems belieka suktis visais įmanomais būdais. „Karalius“ ne tik pats juokauja, bet ir nuolat nurodo į ankstesnius filmus, sukurdamas beveik neabejotinai geriausią žanro komediją.

VIDEO: Shaun of the Dead Trailer

5. „28 dienos po“ / 28 Days Later (2002)

Jei norite tikrai baisaus zombių filmo, šis „Lūšnynų milijonieriaus“ režisieriaus Danny Boyle’o darbas yra kaip tik jums. Praėjus dvidešimt aštuonioms dienoms nuo viruso pradžios, viskas aplink seniausiai nušluota zombių. Šioje versijoje jie greiti ir užtenka vien jų seilės, kad užsikrėstum. Tokiame pasaulyje pabunda tuščioje ligoninėje likęs Cilliano Murphy veikėjas. Jo kelionė į saugią zoną pilna siužeto vingių ir nepaprastai sėkmingai sukurtos atmosferos.

VIDEO: 28 Days Later (2002) Official Trailer

4. „Re-animatorius“ / Re-animator (1985)

Režisierius Stuardas Gordonas klasikinę H.P.Lovecrafto istoriją perdirba su zombiais. Rezultatas – kultine tapusi keistenybė. Jeffrey Combsas vaidina Herbertą Westą, medicinos studentą, tikintį, jog gali prikelti žmones iš numirusiųjų. Netrukus miršta jo profesorius ir studentas nusprendžia bandymą atlikti su juo. Gali atrodyti, kad viskas pakankamai aišku, bet raginame išbandyti patiems – „Re-animatorius“ tik juokiasi iš žiūrovų lūkesčių.

VIDEO: Re-Animator Trailer

3. „Numirėlių aušra“ / Dawn of the Dead (2004)

Keista, tačiau šis Zacho Snyderio perdirbinys ne tik atiduoda duoklę George'o Romero originalui, bet ir pradeda veikti visai nauju tempu. Kaip ir originalas, šis filmas didžiąją laiko dalį seka prekybos centre įstrigusią grupelę, tik šįsyk juos puola ne vos judantys priešai, bet tikri sprinteriai. Nors filmui ir stinga originalumo, įtampos bei kraujo jis turi užtektinai.

VIDEO: Dawn of the Dead (2004) Official Trailer - Sarah Polley, Ty Burrell Horror Remake HD

2. „Numirėlių aušra“ / Dawn of the Dead (1978)

Spalvotas „Gyvų numirėlių nakties“ tęsinys seka TV reporterę (Gaylen Ross), jos vaikiną (David Emge), ir du policininkus (Ken Foree ir Scott Reiniger) bei jų bandymą Pitsburgo prekybos centre užsibarikaduoti nuo puolančių zombių. Visas filmas veikia ne vien kaip pramoga, bet kaip seksistinės, rasistinės Amerikos komercializavimo metafora, svarbi iki šių dienų.

VIDEO: Dawn of the Dead (1978) - Trailer

1. „Gyvų numirėlių naktis“ / Night of the Living Dead (1968)

Neabejotinai stipriausias kada nors apie žmones valgančius pabaisas sukurtas filmas. Kiekvienas šiuolaikinis zombių filmas, net „Vaikščiojantys numirėliai“, yra skolingi „Nakčiai“. Režisieriaus G.Robero nespalvota vizija visuomet pagauna žiūrovą netikėčiausiu momentu bei sugeba sukurti tokį sukrečiantį, unikalų pasaulį. Duane Jonesas čia yra vienas pirmųjų juodaodžių, atliekančių protagonisto vaidmenį. Kaip ir visuose G.Romero filmuose, šįsyk zombiai veikia kaip socialinių problemų metafora. Numirėliai niekada nebebuvo tokie gyvi kaip šiame pigiame epe.

VIDEO: Night Of The Living Dead (Original) Trailer

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius