Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 11 23

Ikoniški kino istorijos vaidmenys, kurie vos neatiteko kitiems aktoriams

Amerikietis Džeimsas Bondas? „Krikštatėvis“ Jackas Nicholsonas? Praėjusią savaitę Eddie Redmayne’as pripažino, jog buvo vienas pagrindinių kandidatų „Žvaigždžių karuose“ vaidinti Kylo Reną, o „The Guardian“ prisimena ikoniškiausius vaidmenis, vos neatliktus visai kito žmogaus.
Kadrai iš filmų „Žiedų valdovas“ ir „Titanikas“ / fotokoliažas
Kadrai iš filmų „Žiedų valdovas“ ir „Titanikas“ / fotokoliažas

34-erių E.Redmayne’as jau turi savo „Oskarą“ ir savo multimilijoninę filmų sagą – „Fantastinius gyvūnus ir kur juos rasti“. Bet jei situacija būtų pasisukusi kiek kitaip, jis būtų dar ir vienas labiausiai aptarinėjamų pastarųjų metų kino „blogiečių“.

„Buvo tikrai juokinga“, – pasakojo britas puslapiui „Uproxx“. „Nina Gold, kuri dirbo filmo atrankoje, sėdėjo priešais mane, o aš vis bandžiau ir bandžiau daug skirtingų versijų. Po kokių dešimties bandymų ji manęs klausia: „Tai viskas?“, ir aš sakau: „Ne!“.

Kad ir kaip būtų nepasisekę, E.Redmayne’as gali guostis bent jau tuo, jog ne vienas garsus aktorius yra praleidęs šansą suvaidinti legendinį vaidmenį. Štai keletas svarbiausių vaidmenų Holivudo istorijoje, kurie vos neatiteko visai kitam garsiam aktoriui.

Seanas Connery kaip Gandalfas Žiedų valdove

Amžiaus pradžioje S.Connery vaidindavo kone kiekvieną vyresnio amžiaus lyderį. Tada jis buvo ir karalius, ir slaptasis agentas, ir net komiksų herojus. Natūralu, jog pradėjus darbus prie „Žiedų valdovo“ adaptacijos, prodiuseriai iškart pagalvojo apie jį. Tačiau Gandalfo vaidmens trilogijoje S.Connery atsisakė, nes „nesuprato“ šio projekto.

Galiausiai vaidmuo atiteko Ianui McKellenui, kuris už Gandalfo portretą pirmojoje dalyje buvo nominuotas „Oskarui“. Visa trilogija uždirbo beveik tris milijardus dolerių, o S.Connery, kuriam buvo siūloma vaidinti už 15% filmo pelno, būtų gavęs maždaug 400 mln. dolerių.

VIDEO: The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring Official Trailer #1 - (2001) HD

Tomas Cruise’as kaip Geležinis žmogus

Gandai apie tai, jog T.Cruise’as apsivilks geležinį kostiumą, sklandė nuo pat 1988-ųjų. 2005-aisiais aktorius apie „Geležinį žmogų“ sakė: „Kai ką nors darau, noriu tai padaryti teisingai. Jei kam nors atsiduodu, noriu, kad tai būtų ypatinga. Ir man atrodė, kad šitas projektas neveiks“.

Bet projektas veikė, dar ir kaip. Trejus metus po to, kai pasirodė šis filmas, Robertas Downey Jr. ne tik buvo geriausiai apmokamas aktorius pasaulyje, bet tai sukėlė susižavėjimą ir „Marvel“ herojais.

VIDEO: Iron Man - Trailer [HD]

Russellas Crowe kaip Ernis

Kitąmet Hugh Jackmanas vaidins šį komiksų veikėją jau devintą kartą. Tačiau 2012-aisiais australas išdavė, jog į pirmą filmą jį pasikvietė tik dėl to, kad jį rekomendavo tautietis R.Crowe. „Bryanas Singeris paprašė Russello vaidinti Ernį“, – pasakojo H.Jackmanas. „O jis pasakė: „Ne, ačiū, vaidinau „Gladiatorių“, man gana, bet jūs pagalvokit apie šitą vaikinuką“.

VIDEO: Logan | Official Trailer [HD] | 20th Century FOX

Burtas Reynoldsas kaip Džeimsas Bondas

Savo šansą B.Reynoldsas gavo 1970-aisiais, kai prodiuseriai darė viską, kad kuo greičiau pakeistų vos viename Bondo filme suvaidinusį George’ą Lazenby. Tuo metu niekam nežinomas R.Reynoldsas manė, kad būtų suvaidinęs puikiai.

„Manau, būčiau susitvarkęs. Bet būdamas kvailas pasakiau: „Bondo negali vaidinti amerikietis. Jis turi būti anglas“. Bet tikrai būčiau galėjęs“, – pasakoja šiemet aštuoniasdešimties sulaukęs vyras.

O jei to negana, kad pagailėtumėte jo, tas pats B.Reynoldsas atsisakė vaidinti Haną Solo, nes tuo metu buvo per daug užsiėmęs. Šis vaidmuo „Žvaigždžių karuose“, kaip žinia, Harrisoną Fordą pavertė didžiausia žvaigžde planetoje ir pradėjo antrą daugiausiai uždirbusią kino sagą istorijoje.

Warrenas Beatty kaip Bilas filme Nužudyti Bilą

Galiausiai žudikų klano galvos vaidmuo atiteko Davidui Carradine’ui. Bet šį veikėją Quentinas Tarantino parašė galvodamas apie „Boni ir Klaido“ žvaigždę.

„Įdomu skaityti pirmą scenarijaus versiją, nes ji skirta Warrenui Beatty. Tai būtų daug labiau Džeimsą Bondą primenantis veikėjas. Bondas kaip blogietis... Kai pasirinkom D.Carradine’ą, turėjau daug ką perrašyti, šiek tiek pakeisti veikėją, kad tiktų Davidui“, – pasakojo režisierius.

D.Carradine’as puikiai atliko ramaus, net žavaus žudiko vaidmenį. Bet galbūt kostiumuotas W.Beatty būtų buvęs įdomesnis? To jau nebesužinosime.

VIDEO: Filmo „Nužudyti Bilą“ anonsas

Jackas Nicholsonas kaip Maiklas Korleonė Krikštatėvyje

Interviu 2004-ais J.Nicholsonas papasakojo, jog atsisakė vaidinti Vito Korleonės sūnų, nes nesijautė esąs italu. „Tada tikėjau, kad italus turi vaidinti italai. Keli aktoriai galėjo suvaidinti Maiklą Korleonę, bet Alas Pacino juo iš tiesų tapo, o ne tik vaidino. Nesugalvoju gražesnio komplimento už šitai“, – kalbėjo trijų „Oskarų“ laimėtojas.

„Vanity Fair“ teigia, jog Francis Fordas Coppola dėl šio vaidmens kalbėjo ir su W.Beatty, D.Carradine’u, R.Redfordu ir M.Sheenu, tačiau tikėtina, jog nei vienas iš jų nebūtų pasirodęs geriau už A.Pacino.

VIDEO: The Godfather - Official Trailer

Gwyneth Paltrow kaip Rouz Titanike

Gandai, kad prieš savo „Oskarą“ G.Paltrow atmetė galimybę vaidinti populiariausioje visų laikų meilės istorijoje, sklando jau daugybę metų. Nei aktorė, nei Jamesas Cameronas niekada jų nei patvirtino, nei paneigė, tačiau tai nereiškia, jog pastarasis nesinaudoja progomis įgelti tai, kuri atsisakė vaidmens, ir nesvarbu, ar tai būtent Gwyneth.

„Tas žmogus turėtų grįžti su ašaromis akyse ir sakyti man: „Kol būsiu gyva, neabejosiu tavo sprendimais“. Bet dabar jau per vėlu. Aš suteikiu tik vieną šansą ir viskas“, – 2012-ais sakė jis televizijai MTV.

VIDEO: Titanic - Official Trailer (HD)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius